Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήPEOPLETζένη Καρέζη: 30 χρόνια χωρίς τη σπουδαία ηθοποιό- Η αδημοσίευτη φωτογραφία στους...

Tζένη Καρέζη: 30 χρόνια χωρίς τη σπουδαία ηθοποιό- Η αδημοσίευτη φωτογραφία στους δρόμους της Αθήνας

Σαν σήμερα, στις 26 Ιουλίου του 1992, έφυγε από τη ζωή η Ευγενία καρπούζι, γνωστή ως Τζένη Καρέζη, σε ηλικία 60 ετών. Η σπουδαία ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο για τρία χρόνια.

Ο γιος της Κωνσταντίνος Καζάκος έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Συγκεκριμένα ανέβασε μια φωτογραφία της, στην οποία καταλαβαίνει κανείς γιατί η Τζένη Καρέζη είχε τα πιο όμορφα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου και έγραψε: “30 χρόνια…”.

Ποια ήταν η Τζένη Καρέζη

Η Ευγενία Καρπούζη γεννήθηκε καταμεσής του χειμώνα, στις 12 Ιανουαρίου του 1934 και πέρασε τα… όχι και τόσο εύκολα παιδικά χρόνια της ως μοναχοπαίδι στη Θεσσαλονίκη επειδή εκεί είχε πάρει μετάθεση ο γυμνασιάρχης πατέρας της- την τελευταία από τις πολλές.

Η Τζένη Καρέζη, παρά την αρνητική στάση του πατέρα της, κατάφερε και μπήκε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1951. Συμμαθητές της ήταν, μεταξύ άλλων, οι Ρίκα Διαλυνά, Πέτρος Λοχαϊτης, Κώστας Κοκκάκης, Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Τον Οκτώβριο του 1954 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο, στο έργο «Ωραία Ελένη», δίπλα στη Μελίνα Μερκούρη και τον Βασίλη Διαμαντόπουλο. Την ίδια χρονιά έπαιξε πλάι στην Κατίνα Παξινού στο έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα».

Το 1955 πρωτοεμφανίζεται στον κινηματογράφο, συμμετέχοντας -ως πρωταγωνίστρια μάλιστα- στην ταινία «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο». Στον κινηματογράφο γύρισε συνολικά 33 ταινίες. Το 1963 ήταν μια χρονιά σταθμός για την κινηματογραφική της καριέρα. Πρωταγωνίστησε στην ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Τα κόκκινα φανάρια». Η ταινία ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας στην 36η απονομή τον Απρίλιο του 1964, ενώ έλαβε μέρος και στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών την άνοιξη του 1964. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας έκανε τον Φιλοποιμένα Φίνο να την εντάξει στην εταιρία του Φίνος Φίλμ, ως αδιαμφισβήτητη σταρ.

Την περίοδο 1965-1966 γύρισε τις δυο μεγαλύτερες κινηματογραφικές της επιτυχίες «Μια τρελή… τρελή οικογένεια» και «Τζένη Τζένη», οι οποίες εκτόξευσαν την δημοτικότητα της στα ύψη.

Η Τζένη Καρέζη, άλλωστε, διέγραψε λαμπρή πορεία στα “χρυσά” χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ αγαπήθηκε όσο λίγες από το ελληνικό κοινό.

Η αδημοσίευτη φωτογραφία

Ο Κλεισθένης φωτογραφίζει την αείμνηστη ηθοποιό στους δρόμους της Αθήνας να κοιτάζει μια βιτρίνα με ρούχα. Η αδημοσίευτη φωτογραφία αναρτήθηκε σήμερα στον λογαριασμό Studio Kleisthenis στο instagram.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ