don't even ask

don't even ask

spot_img

Σημείο των καιρών ο μιθριδατισμός, τα νέα για Eurostat, η μάχη των αποτιμήσεων, πετάει η Aegean, πτήση και για ΤΕΡΝΑ, το ελληνικό brain gain, ο “ταχυδακτυλουργός” Φέσσας και οι προθέσεις Κούτρα

*Θ’ αρχίσω από τα ουσιαστικά: Παρέα νεαρών οπαδών (;) στην Θεσσαλονίκη μαχαίρωσε/σκότωσε νεαρό αντίπαλης ομάδας. Το θέμα-σύμπτωμα της εποχής μας, παθογένεια της κοινωνίας μας- “πέρασε” στα… ψιλά. Εθιζόμεθα, σύγχρονος μιθριδατισμός.

*Στα λιγότερο ουσιώδη: Στις 947,88 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, σε υψηλά-σχεδόν- 2ετίας ο Τραπεζικός Δείκτης στις 688,80 μονάδες.

*Σήμερα, Τετάρτη, τα νεότερα της Eurostat για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη. Μία μέρα πριν την σημαντική συνεδρίαση της ΕΚΤ, στην Φρανκφούρτη. 

*Στήθος με στήθος η “μάχη” των αποτιμήσεων: ΔΕΗ/Στάσσης με 3,32 δισ. ευρώ, Εθνική/Μυλωνάς-Χαρδούβελλης με 3,25 δισ. και Alpha Bank/Ψάλτης με 3,19 δισ.

*Δεν θα σας κουράσω με την Aegean και την υψηλή πτήση του Ευτύχη Βασιλάκη: Με νέα σημαντική άνοδο 4,55% στα 5,74 ευρώ, με συναλλαγές 219.000 τμχ. Όσοι δεν πήγαν “ταμείο”, κάτι σκέφτηκε ο μαιτρ Ευτύχης. 1+1 εισιτήρια για όσους επιλέξουν την 14η Φεβρουαρίου, για τους μη ερωτευμένους να μας διαβάζετε προσεκτικότερα.

*Εν τέλει το περίφημο δείπνο του Jamie Dimon με τους 22 είχε προγραμματισθεί-αρχικά- για 11 αλλά… έπεσαν τα σχετικά τηλεφωνήματα, εκφράστηκαν παράπονα κ.λ.π Άλλες 2-3 ημέρες να έμενε Αθήνα ο mr JPMC και θα δειπνούσαν στο μεγάλο 48άρι της Μεγάλης Βρετανίας. Ούτε επί εποχής των προγόνων του Παπαδημητρίου, Αθάνατη Ελλάς.

*Σας είπα χθες για τον Κώστα Φραγκογιάννη, σας το επαναλαμβάνω και σήμερα.

*Αρχίζει και σχηματοποιείται το κατασκευαστικό σύμπλεγμα στο Ελληνικό: από το joint venture με την ΤΕΜΕΣ για τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα (300 εκατ.), το Retail Park της Fourlis (55 εκατ.), την συμφωνία με την Brook Lane Capital (για το Mixed Use Tower) μέχρι το εμβληματικό IRC (δηλαδή το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ύψους 850 εκατ.) και τα Marina Tower-Marina Galleria ή τα νέα εμπορικά κέντρα (Vouliagmenis Mall) κ.λ.π, κ.λ.π

*Ερώτημα επικαιρότητας, γνωστού χρηματιστή. Εάν η “Αττική Οδός” υποχρεωθεί να καταβάλλει αποζημιώσεις πολύ πιθανά να απευθυνθεί στην Εθνική Ασφαλιστική, και εύλογα. Ωστόσο η ΕΕΓΑ έχει περάσει και τύποις στο CVC Capital ή μήπως… προλαβαίνει ο Αλεξ Φωτακίδης να επικαλεσθεί τη μη έγκριση-εισέτι- του deal από την DGComp. Απευθύνθηκα σε πηγή μου, με προϋπηρεσία στην θέση αντιπροέδρου της Επιτροπής, η οποία μου είπε, πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η εκδίκαση μπορεί να φτάσει μέχρι το Στρασβούργο. Θεωρώ, πως το CVC Capital, που επείγεται να κλείσει (και τύποις) η εξαγορά θα το προσμετρήσει στις προβλέψεις. Και έχω σίγουρο, πως με αφορμή και την περίπτωση της “Αττικής Οδού” ασφαλιστικές και αντασφαλιστές θα πιέσουν- εκ νέου- για αυξήσεις στα ασφάλιστρα. 

*Στα 9,52 με άνοδο 3,25% η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Εάν περάσει τα 9,64 “βλέπει” τεχνικά πάντα προς τα 9,85 ευρώ. Στην τελική ευθεία για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης (της άδειας λειτουργίας καζίνο). Άντε να μπαίνει on track και αυτό το project.

*Στα χέρια της αμερικανικής Protege η ελληνική start up Pollfish, η Mantis συγχωνεύεται (μέσω εξαγοράς) με την γερμανική Ecovium, deal Peoplecert- Axelos κ.λ.π ανεβάζουν τις αποτιμήσεις εταιρειών, σχημάτων του κλάδου στα ύψη. Σκεφτείτε, πως για την Viva Wallet ενδιαφέρθηκε η JPMC αγοράζοντας σε όρους αποτίμησης 1,8 δισ. για την ελληνική neobank. Και πως πίσω από την Ecovium είναι κοτζάμ FSN Capital, με υπό διαχείριση 4 δισ.  Πεδίον δόξης λαμπρόν για τα “φωτεινά” μυαλά του τόπου. Και λόγος για Brain Gain.

*Bullish η JPMC για τις μετοχές ελληνικών εταιρειών, επιβεβαίωσε (χθες βράδυ) η Standard & Poor’s την αξιολόγηση για 5 ελληνικές τράπεζες.

*Ο ταχυδακτυλουργός Φέσσας. Στα 18,78 ευρώ η μετοχή της Quest, μετά την αποκοπή μερίσματος. Ωστόσο η “άκοπη” τιμή της αρχικής (προ split) μετοχής κοντεύει στα 60 ( ! ). Πως; να σας υπολογίσω: Πριν 3 χρόνια έκανε split, ήδη, ετοιμάζεται για το επόμενο. Είναι να σε θέλει όμως, λίγους μήνες μετά την εξαγορά της GREE- από τον όμιλο- βγαίνει και το πρόγραμμα επιδότησης για air condition. Όταν η Intrasoft πουλήθηκε 200 εκατ. η Quest που είναι και Holding αποτιμάται 671,2 εκατ; 

*Και μιας ο λόγος για τον όμιλο, να δούμε και λίγο την Intralot. Η Scientific Games αποτιμήθηκε 6 δισ. με αρνητικά ίδια κεφάλαια 2,5 δισ. καθαρές ζημιές 548 εκατ. και είναι εισηγμένη στον Nasdaq. Τα αναφέρω, γιατί οι αρνητές της προοπτικής εισόδου της Intralot US σε δείκτη του NYSE μου επικαλούνται τα αρνητικά ίδια Q32021 των 6,75 εκατ. από θετικά 160 εκατ. (λόγω αναδιάρθρωσης των δανείων, που ανέλαβε-200 εκατ.- εγγράφοντας τα χωρίς να “ταμειοποιήσει” το τίμημα).

*Επιτυχία του Δημήτρη Κόκκορη (mononews.gr) η αποκάλυψη της εισόδου του Orasis (Elliott) στο μ.κ της Intrakat. Θα το συμπληρώσω, ο Δημήτρης Κούτρας ούτε 1 στο 1.000.000 να απο-επενδύσει από την εταιρεία, ξέρω πως φροντίζει για την υστεροφημία του και τα εγγόνια του. Ωστόσο, πέραν του Orasis, οι της Intrakat είναι σε επαφές με άλλο 1 ή 2 funds για την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού (αλλά μικρότερο του Elliott, όπως μου διευκρινίστηκε).     

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask