Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣε Ρώμη και Βατικανό σήμερα και αύριο ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Σε Ρώμη και Βατικανό σήμερα και αύριο ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Επίσημη επίσκεψη στη Ρώμη θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Ιταλό υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βιντσέντζο Αμεντόλα (Vincenzo Amendola), καθώς και συναντήσεις με άλλους αξιωματούχους της ιταλικής κυβέρνησης.

Στην ατζέντα των συνομιλιών των δύο υπουργών, περιλαμβάνονται: ο ευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19, το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό εμβολιασμού, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το Ταμείο Ανάκαμψης, η Κοινωνική Διάσταση της ΕΕ, καθώς και το μεταναστευτικό. Μετά το πέρας της συνάντησής τους, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, έμπροσθεν πρωθυπουργικού Μεγάρου, Παλάτσο Κίτζι (Πέμπτη 15/4 και τ.ώ.13.30).

Την Παρασκευή 16/4, 13.00 τοπική ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός θα έχει συνάντηση με την Ιταλίδα υπουργό Εσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμοργκέζε (Luciana Lamorgese), ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ιταλική πρωτεύουσα θα επισκεφθεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών-Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Πιέρο Φασίνο (Piero Fassino).

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο κράτος του Βατικανού και θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών, αρχιεπίσκοπο Γκάλαχερ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ