Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑ«Προσωπικότητα της Κυπριακής Ναυτιλίας» ο Γιώργος Προκοπίου

«Προσωπικότητα της Κυπριακής Ναυτιλίας» ο Γιώργος Προκοπίου

Ως κορυφαία προσωπικότητα για την κυπριακή ναυτιλιακή κοινότητα τιμήθηκε ο Γεώργιος Προκοπίου στη λαμπρή εκδήλωση που διοργανώθηκε απόψε, Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στη Λεμεσό, την πρωτεύουσα της κυπριακής ναυτιλίας.

Κατά την παραλαβή του τιμητικού βραβείου, ο κ. Προκοπίου ευχαρίστησε την επιτροπή και τους προέδρους των θεσμικών φορέων της κυπριακής ναυτιλίας.

«Αφιερώνω αυτό το βραβείο στη Γλυφάδα, εκεί όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, εκεί ερωτεύτηκα τη θάλασσα και έμαθα ότι η θάλασσα ενώνει ηπείρους, πολιτισμούς και τους ανθρώπους», ανέφερε ο κ. Προκοπίου, προσθέτοντας πως η ελληνική ναυτιλία ως το μεγάλο διπλωματικό εργαλείο του ελληνισμού έχει τη δυνατότητα να εξομαλύνει επιθετικές συμπεριφορές.

«Μετά από 72 χρόνια που ασχολούμαι με τη ναυτιλία μπορώ να πω ότι έκανα το χόμπι μου. Και έχω μετανιώσει για όσα δεν έχω κάνει, και όχι για ότι έχω κάνει. Ελπίζω και προσεύχομαι ο Θεός να μου δώσει χρόνια ώστε να μπορέσω να κάνω πραγματικότητα όσα ονειρεύομαι», συμπλήρωσε.

Τέλος, ευχαρίστησε τη σύζυγο του και τις 4 κόρες του. «Με επιμονή και επιμονή έρχεται η επιτυχία», δήλωσε.

Το τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, στον Γεώργιο Προκοπίου για τη στήριξη του κυπριακού νηολογίου αλλά και της κυπριακής ναυτιλίας γενικότερα. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν εκπρόσωποι του κυπριακού Υφυπουργείου Ναυτιλίας, της Ένωσης Κυπρίων Εφοπλιστών και του Cyprus Shipping Council. Το συγκεκριμένο μάλιστα βραβείο δίδεται κάθε δύο χρόνια σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που στηρίζει την κυπριακή ναυτιλία και δόθηκε φέτος στον Γεώργιο Προκοπίου, με ομόφωνη απόφαση. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η πολυσυλλεκτική κριτική επιτροπή απονέμει βραβείο σε Έλληνα πλοιοκτήτη.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ