Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠού θα φτάσει ο κατώτατος μισθός– Πότε αναμένονται ανακοινώσεις

Πού θα φτάσει ο κατώτατος μισθός– Πότε αναμένονται ανακοινώσεις

Αύξηση στον κατώτατο μισθό εξήγγειλε στο MEGA ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έκανε λόγο για αύξηση περίπου 4-5%.

«Ο πρώτος αριθμός θα είναι 8, και την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε το ύψος του, πάντοτε η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκεράσει 2 διαφορετικές ανάγκες. Πρώτον την πίεση που έχουν οι μισθωτοί που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, και από την άλλη τις αντοχές των επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα στα όρια αντοχών της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Βρήκαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ τον ανεβάσαμε στα 780 ευρώ. Η νέα αύξηση θα είναι σημαντική. Πριν την τελευταία αύξηση ήμασταν στην 18η θέση της ΕΕ στους 22 που έχουν το καθεστώς του κατώτατου μισθού, ανεβήκαμε στην 12η, τώρα πέσαμε άλλες 2-3 θέσεις επειδή άλλοι αύξησαν τον μισθό τους, τώρα λιγάκι πάλι θα ανέβουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα έως την Παρασκευή η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου θα πρέπει να παραδώσει στον πρωθυπουργό την εισήγησή της η οποία θα συζητηθεί και θα εγκριθεί στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης 27 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το MEGA, το πόρισμα του ΚΕΠΕ που έχει στο γραφείο της η Υπουργός «βλέπει» τον νέο κατώτατο μισθό μέχρι και τα 819-820 ευρώ. Το τελικό ύψος όμως του κατώτατου θα κριθεί από την εισήγηση της υπουργού και την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες η εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο μπορεί να «στείλει» τον κατώτατο μισθό ακόμη και στα 830 ευρώ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ