Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟι Ολυμπιακοί Αγώνες και η συνεργασία στο επίκεντρο της συνάντησης Πατούλη-Ιάπωνα Πρέσβη

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η συνεργασία στο επίκεντρο της συνάντησης Πατούλη-Ιάπωνα Πρέσβη

Με ευχές για επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ολοκληρώθηκε χθες η συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον πρέσβη της Ιαπωνίας Nakayama Yasunori στο επίκεντρο της οποίας πέραν του αθλητικού γεγονότος αναζήτησαν τρόπους συνεργασίας με ανταλλαγή τεχνογνωσίας και υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών προς όφελος των πολιτών.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του περιφερειάρχη, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τον θεματικό τουρισμό, όπως είναι ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μ. Βιδάλη και του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας Γ. Σελίμη.

Ο Γ. Πατούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι αγώνες, «παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω πανδημίας θα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένοι» και παρέδωσε στον Ιάπωνα Πρέσβη το Λεύκωμα των Ολυμπιακών Αγώνων το οποίο έχει εκδοθεί από την Περιφέρεια. Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι «η συνάντησή μας με τον Ιάπωνα πρέσβη συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και εγκαινιάζει την έναρξη μιας στενής συνεργασίας σε τομείς που αφορούν, στο θεματικό τουρισμό, στην αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, στις τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας, στο περιβάλλον και την πρόληψη καταστροφών».

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες του, για την ανάδειξη και τη διάδοση του Πνεύματος του Ιπποκράτη και την διατήρηση του Όρκου του, προσκάλεσε Ιάπωνες Ιατρούς μέσω του πρέσβη, προκειμένου να συμμετάσχουν «στην αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη». Ο κ. Nakayama Yasunori σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν, για τις δυνατότητες συνεργασίας, σε τομείς όπως ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, η Τεχνολογία, το Περιβάλλον και ο Τουρισμός.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ