Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΛ. Φουρλάς :Στήριξη των πληγέντων μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ

Λ. Φουρλάς :Στήριξη των πληγέντων μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ

Την άμεση στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην ορεινή Λάρνακα και Λεμεσό, ζήτησε ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Σε επιστολή που απέστειλε προς τον κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της ΕΕ, ο κ. Φουρλάς τόνισε ότι «η Κύπρος έχει δοκιμαστεί από μία άνευ προηγουμένου καταστροφική πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων συνανθρώπων μας. Επιπλέον, 55τ.χλμ έγιναν στάχτη, οκτώ κοινότητες υπέστησαν σοβαρές ζημιές και εκκενώθηκαν, ενώ δεκάδες οικίες και επιχειρήσεις έγιναν παρανάλωμα του πυρός».

Ανυπολόγιστη είναι και η ζημιά που υπέστη το φυσικό περιβάλλον, αφού όπως υποδεικνύει, «κάηκαν δάση και γεωργικές εκτάσεις, με εκατοντάδες παραγωγούς να βλέπουν τις σοδιές τους να καταστρέφονται ολοκληρωτικά».

Απευθυνόμενος προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο, ο κ. Φουρλάςζήτησε «την πλήρη και άμεση στήριξη όσων έχουν πληγεί, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας αλλά και με οποιαδήποτε άλλα μέσα που θα μπορούσαν να στηρίξουν τους πληγέντες και το περιβάλλον, το οποίο έχει υποστεί μια πραγματικά τεράστια οικολογική  καταστροφή.  Η αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δοκιμάζεται όταν παρουσιάζονται τέτοιου μεγέθους καταστροφές».  

Είμαστε βέβαιοι, κατέληξε στην επιστολή του ο κ. Φουρλάς, «για την αποτελεσματική ανταπόκριση σας, ώστε να αντιμετωπίσουν οι ανάγκες που έχουν παρουσιαστεί από τη φονική πυρκαγιά».

Την ίδια ώρα, ο κ. Φουρλάς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή για καλύτερο συντονισμό των ενεργειών τους, ενώ μίλησε και με κοινοτάρχες των επηρεαζόμενων περιοχών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ