Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΛ.Φουρλάς: Με την πώληση υποβρυχίων στην Τουρκία δείχνουμε αξιοπιστία ως ΕΕ;

Λ.Φουρλάς: Με την πώληση υποβρυχίων στην Τουρκία δείχνουμε αξιοπιστία ως ΕΕ;

Το σοβαρό θέμα της πώλησης έξι υποβρυχίων τύπου 214 από τη Γερμανία στην Τουρκία, έθεσε με ερώτηση του ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Η ενέργεια της Γερμανικής κυβέρνησης ενθαρρύνει την Άγκυρα για συνέχιση της επεκτατικής πολιτικής στην Κυπριακή ΑΟΖ, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα.

Στην ερώτηση του ο κ. Φουρλάς, τονίζει ότι «συζητείται έντονα το θέμα της επιβολής κυρώσεων στο καθεστώς Ερντογάν και φαίνεται να μη λαμβάνει ιδιαίτερα υπόψη τις προειδοποιήσεις, μιας και η ΕΕ κάνει μονίμως πίσω την τελευταία στιγμή και δίδει συνεχώς ακόμη μία ευκαιρία στην αδιάλλακτη Τουρκία.

Για να έχουν αποτέλεσμα οι προειδοποιήσεις και να λαμβάνονται στα σοβαρά υπόψη από την Τουρκία, πρέπει να συνοδεύονται από αξιοπιστία και η γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών πρέπει να καταδεικνύει ότι η Ένωση είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο.

Δυστυχώς, παρακολουθούμε τη Γερμανία να ετοιμάζεται να παραδώσει επιθετικά υποβρύχια τελευταίας τεχνολογίας στην Τουρκία, με την οποία δεν βρίσκουμε ως Ένωση κοινό έδαφος.

Σημειώνοντας ότι αυτό το κοινό έδαφος δεν υπάρχει ούτε στην προστασία και διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, ούτε στο μεταναστευτικό, ούτε στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των ΑΟΖ.

Ερωτώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δείχνουμε αξιοπιστία ως Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν η Γερμανία προτίθεται να της πουλήσει άμεσα στρατιωτικό εξοπλισμό; Ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον χωρών μελών της Ένωσης. Πώς αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το θέμα της πώλησης εξοπλισμού σε μια χώρα που κατέχει ευρωπαϊκό έδαφος και αναφέρομαι στη χώρα μου την Κύπρο».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ