Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΚηδεία του Μάριου Τουρούτσικα: Το ύστατο χαίρε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας

Κηδεία του Μάριου Τουρούτσικα: Το ύστατο χαίρε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, στο Πικέρνι Αρκαδίας, η εξόδιος ακολουθία του άτυχου υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Στην εκκλησία παραβρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και πλήθος πολιτικών και μελών των ενόπλων δυνάμεων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, έφτασε στο ναό κρατώντας στο χέρι της ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου και, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, πλήθος βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και απόστρατοι και εν ενέργεια αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ράγισαν καρδιές οι επικήδειοι που εκφώνησαν στην κηδεία, οι γονείς του Μάριου.

«Σαν νέος άνθρωπος, τα έγραψα χθες το βράδυ αυτά, είχε καταφέρει να πετύχει κάτι δύσκολο. Κάτι που δεν είναι εφικτό για τους περισσότερους. Να εκμηδενίσει το “εγώ” του, το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το “εσείς”» είπε συγκινημένος ο πατέρας του 29χρονου.

«Δεν εγκατέλειψε και δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα. Μακάρι να τον μνημονεύει η πατρίδα κάπου – κάπου. Ίσως έτσι αναπαυθεί καλύτερα η ψυχή του. “Πατέρα η Ελλάδα δεν μου χρωστάει, εγώ χρωστάω” μου έλεγε.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι πέθανε όπως επιθυμούσε, νωρίς αλλά γεμάτος Ελλάδα» συγκλονίζει ο πατέρας του Μάριου Τουρούτσικα.

Τα λόγια της μητέρας

Σπάραξε καρδιές ο επικήδειος της μητέρας του άτυχου υποσμηναγού: Μάριε αγόρι μου γλυκό αστέρι της ψυχής μου πάντα χαμογελαστός ποτέ δεν με είχες στενοχωρήσει. Ήρεμος και χαμογελαστός. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της, ο καλύτερος αδερφός για τα αδέρφια σου ο καλύτερος εγγονός για τους παπούδες σου. Λάτρευες την ταχύτητα τις μηχανές και και τακατάφερες. Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Όλη η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπό σου και φωνάζει Αθάνατος.

Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου. Ο Αγγελάκος μου που τόσο θαύμαζα», είπε η μητέρα του με όλη την Ελλάδα να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ