Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚίνα:Οι ξένες επιχειρήσεις καθοδηγούν τη θετική οικονομική πορεία της χώρας

Κίνα:Οι ξένες επιχειρήσεις καθοδηγούν τη θετική οικονομική πορεία της χώρας

Οι ξένες επενδύσεις εξακολουθούν να καθοδηγούν τη θετική οικονομική πορεία της Κίνας, καθώς η χώρα διατηρεί μία δυναμική αποκατάστασης των οικονομικών δεδομένων και συνεχίζει να βελτιώνει το επιχειρηματικό της περιβάλλον.

Μία πρόσφατη μελέτη του υπουργείου Εμπορίου (MOC) έδειξε ότι ποσοστό 96,4% των επιχειρήσεων στις οποίες, επενδύονται ξένα κεφάλαια, είναι αισιόδοξες για τις επιχειρηματικές προοπτικές τους στην Κίνα. Το ποσοστό αυτό, είναι αυξημένο κατά 2,1% από τις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.200 επιχειρήσεων που λαμβάνουν χρηματοδότηση από το εξωτερικό.

Στο πρώτο τρίμηνο του χρόνου, ιδρύθηκαν στην Κίνα 10.263 νέες επιχειρήσεις με χρηματοδότηση από το εξωτερικό, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 47,8%, με αύξηση 6,7% από την αντίστοιχη περίοδο του 2019, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του MOC Γκάο Φενγκ.

Πέρα από τη χαμηλή βάση των αντίστοιχων επενδύσεων το 2020, την ταχεία αύξηση τους, προκάλεσαν δεδομένα, όπως, η σταθερή ανάπτυξη της κινεζικής οικονομία, η συνεχής βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η ενισχυμένη εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών, σύμφωνα με τον Γκάο.

Οι ξένες άμεσες επενδύσεις (FDI) στην κινεζική ενδοχώρα, κατέγραψαν ετήσια αύξηση 39,9% σε πραγματική χρήση και οικονομικό ύψος 302,47 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 46,74 δισεκατομμύρια δολάρια) στο πρώτο τρίμηνο, ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι οι επενδύσεις FDI αυξήθηκαν κατά 24,8%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ -ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ