Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΙνδία: Στους 288 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Ινδία: Στους 288 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Τουλάχιστον 288 είναι οι νεκροί και περίπου 850 είναι οι τραυματίες από τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών χθες Παρασκευή στο κρατίδιο Οντίσα της ανατολικής Ινδίας, σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό, καθώς πολλοί από τους τραυματίες υποκύπτουν στα τραύματά τους.

Τα σωστικά συνεργεία σήμερα να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν πολλούς επιβάτες – νεκρούς ή ζωντανούς – που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Το Coromandel Express, το οποίο εκτελεί δρομολόγια από την Καλκούτα προς το Τσενάι, συγκρούστηκε με μια άλλη επιβατική αμαξοστοιχία, το Howrah Superfast Express, δήλωσαν οι σιδηροδρομικοί αξιωματούχοι το βράδυ της Παρασκευής.

Εικόνες από τη σκηνή έδειχναν διασώστες να σκαρφαλώνουν στο κατακρεουργημένα συντρίμμια ενός από τα τρένα για να βρουν επιζώντες.

Εκατοντάδες νέοι έκαναν ουρά έξω από κυβερνητικό νοσοκομείο στο Σόρο της Οντίσα για να δώσουν αίμα.

“Ήμουν εκεί στο σημείο και βλέπω αίματα, σπασμένα άκρα και ανθρώπους να πεθαίνουν γύρω μου”, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Το Howrah Superfast Express εκτροχιάστηκε και “μπλέχτηκε” με το Coromandel Express, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές του South Eastern Railway.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ