Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΗ πολωνική αεροπορική εταιρεία LOT αναστέλλει τη σύνδεση με το Μινσκ

Η πολωνική αεροπορική εταιρεία LOT αναστέλλει τη σύνδεση με το Μινσκ

Οι πολωνικές αερογραμμές LOT δεν θα πετούν στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας και ανέστειλαν τις πτήσεις τους προς την πρωτεύουσα Μινσκ, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο Τύπου του εθνικού αερομεταφορέα επιβεβαιώνοντας είδηση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων PAP.
“Εξαιτίας της κατάστασης στη Λευκορωσία η LOT ανέστειλε τη σύνδεση με το Μινσκ και έχει βρει εναλλακτικές διαδρομές για τις πτήσεις που διασχίζουν τον λευκορωσικό εναέριο χώρο”, είπε τηλεφωνικώς στο Reuters ένας εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου.

Νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσαν ότι θα πράξουν το ίδιο η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France, ο εθνικός αερομεταφορέας της Φινλανδίας Finnair και της Σιγκαπούρης, η Singapore Airlines.
Εξάλλου, από αύριο σταματά τις πτήσεις από και προς την Λευκορωσία η Ουκρανία, η οποία, όπως ανακοίνωσε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός της χώρας Ντενίς Σμιγκάλ, θα εμποδίζει τους επιβάτες που προέρχονται από τη Λευκορωσία να περνούν από τα αεροδρόμιά της.

Χθες ανακοινώθηκε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα λάβει μέτρα για να απαγορεύσει πτήσεις στον εναέριο χώρο της ΕΕ και να στερούνται την πρόσβαση σε αεροδρόμια της ΕΕ αεροσκάφη της Λευκορωσίας.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδίκασε σθεναρά την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της Ryanair στο Μινσκ της Λευκορωσίας την 23η Μαΐου 2021, που έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των αερομεταφορών, καθώς επίσης και την κράτηση από τις αρχές της Λευκορωσίας του δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς και της Σοφία Σαπέγκα.
Μεταξύ άλλων, οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν χθες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών τον αποκλεισμό του εναέριου χώρου της ΕΕ σε αεροπλάνα της Λευκορωσίας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ