Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ Μαριάννα Λάτση αγοράζει σημαντικό ποσοστό στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η Μαριάννα Λάτση αγοράζει σημαντικό ποσοστό στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Διαπραγματεύσεις σε πολύ προχωρημένο στάδιο για τη μεταβίβαση σημαντικού ποσοστού μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την ολλανδική Reggeborgh Invest σε εταιρεία διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας της Μαριάννας Λάτση είναι σε εξέλιξη και μέσα στην ημέρα αναμένονται ανακοινώσεις.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη δεδομένου του εκτοπίσματος και των τριών πλευρών που εμπλέκονται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες βρίσκεται στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής ο επικεφαλής του ολλανδικού fund, Χένρι Χόλτερμαν.

Θυμίζουμε πως το μεγάλο ολλανδικό fund Reggeborgh κατέχει το 30,25% των μετοχών του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σημαντική συρρίκνωση αυτού του ποσοστού. Μέσω της κίνησης αυτής, το ολλανδικό fund επιδιώκει την απεμπλοκή από τυχόν προσκόμματα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού λόγω της ενίσχυσης της μετοχικής της θέσης και στον έτερο μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο Ελλάκτωρ, στον οποίο και στοχεύει να δώσει επενδυτική και αναπτυξιακή προτεραιότητα πλέον.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν πως κάποιο ποσοστό από το μερίδιο προς πώληση των Ολλανδων, πιθανότατα αγοράσει και ο ισχυρός άντρας του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης, που τώρα ελέγχει περί το 16% των μετοχών της εταιρείας.

Από την πλευρά της Μαριάννας Λάτση, η απόκτηση μεγάλου ποσοστού συμμετοχής σε έναν όμιλο της εμβέλειας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ασφαλώς και έχει πολύ μεγάλη ουσιαστική αλλά και σημειολογική βαρύτητα με πολλές παραμέτρους. Παράλληλα, θα είναι και η πρώτη επενδυτική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει μετά την έξοδό της, πέρυσι, από το project του Ελληνικού και τη Lamda Development.

Σ’ ό,τι αφορά την Ελλάκτωρ, η Reggeborgh ελέγχει το 14,17%, ενώ υπάρχει συμφωνία με την πλευρά του Λεωνίδα Μπόμπολα για την εξάσκηση του δικαιώματος αγοράς των μετοχών του, που αντιστοιχούν στο 12,54% του ομίλου.

Απ. Σκουμπούρης

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ