Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΓΟΡΕΣΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑΗ Αθήνα ο πρώτος «σταθμός» για το διεθνές άνοιγμα της ProntoPegno

Η Αθήνα ο πρώτος «σταθμός» για το διεθνές άνοιγμα της ProntoPegno

Το άνοιγμά της στην ελληνική αγορά με το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα και στην οδό Σόλωνος ανακοίνωσε χθες η εταιρεία ProntoPegno, που έχει ως αντικείμενο τον ενεχυροδανεισμό και αποτελεί θυγατρική του ιταλικού τραπεζικού ομίλου Banca Sistema.

Όπως τόνισαν χθες σε συνάντηση με δημοσιογράφους οι υπεύθυνοι της εταιρείας, επόμενος στόχος είναι ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη με τη φιλοδοξία να εξυπηρετεί πελάτες απ’ όλα τα Βαλκάνια, μιας και η πόλη είναι «κόμβος» ευρύτερα. Επίσης, αργότερα ίσως υπάρξει ένα κατάστημα στον Πειραιά που επίσης γίνεται σταυροδρόμι και «πέρασμα».

Τα στελέχη της ProntoPegno τόνισαν πως πριν παρθεί η απόφαση για άνοιγμα στην Ελλάδα προηγήθηκε ανάλυση ολόκληρης της ευρωπαϊκής αγοράς και όλης της Μεσογείου. Πλην των κλασικών υπηρεσιών ενεχυροδανεισμού, η εταιρεία ενδιαφέρεται να μπει και στα δάνεια στην Ελλάδα, όπως ήδη κάνει στην Ιταλία. Η Αθήνα είναι η πρώτη πόλη που γίνεται διεθνές βήμα από την ιταλική εταιρεία.

Στόχος είναι να προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές υπηρεσίες που αφορούν σε έναν εναλλακτικό τρόπο μικροπίστωσης, που δίνει στον πελάτη τη δυνατότητα να λάβει άμεσα μετρητά με ένα περιουσιακό στοιχείο ως εγγύηση, ακολουθώντας μια απλή και γρήγορη διαδικασία αιτήματος, χωρίς την ανάγκη διερεύνησης περιουσιακών στοιχείων του πελάτη, με τη δυνατότητα εξαγοράς του παρασχεθέντος περιουσιακού στοιχείου.

Τα αντικείμενα που δέχεται η ProntoPegno και εκτιμά σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι χρυσός, ασήμι, επώνυμα ρολόγια, κοσμήματα, πολύτιμοι λίθοι.

Η Banca Sistema ιδρύθηκε το 2011 και εισήχθη το 2015 στο τμήμα Star της Borsa Italiana, ενώ αποτελεί ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που εξειδικεύεται στην αγορά εμπορικών απαιτήσεων που οφείλονται από τις ιταλικές δημόσιες διοικήσεις και φορολογικές απαιτήσεις. Συνάμα, χορηγεί δάνεια με μισθούς και συντάξεις, αγοράζοντας ομάδες δανείων και μέσω της άμεσης προέλευσης του προϊόντος QuintoPuoi.

Ο Giuseppe Gentile, VP της ProntoPegno Greece και GeneralManager του Ομίλου Banca Sistema, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την έναρξη των εργασιών στην Ελλάδα, καθώς για την ProntoPegno αυτό σηματοδοτεί το πρώτο της βήμα εκτός Ιταλίας και μια σημαντική εξέλιξη στην κατεύθυνση της στρατηγικής της να προσφέρει λύσεις ρευστότητας διεθνώς. Για την Ελλάδα αυτό σηματοδοτεί την επιστροφή ενός τραπεζικού ομίλου στην αγορά ενεχυροδανειστηρίων, μια αγορά που εγκαταλείφθηκε από τις τράπεζες κατά τη διάρκεια της κρίσης».

Ο Andrea Rotunno, GM ProntoPegno Greece, International Business Director του Ομίλου Banca Sistema, πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έχει αναγνωριστεί ως χώρα προτεραιότητας στη στρατηγική διεθνοποίησής μας, καθώς είδαμε μια πολύ κατακερματισμένη αγορά και τη δυνατότητα να προσφέρουμε μια υπηρεσία που αντιπροσωπεύει μια win-win ευκαιρία για τους πελάτες μας, τις ελληνικές οικογένειες και εμάς, υποστηρίζοντας τις ανάγκες ρευστότητας γρήγορα και με ασφάλεια».

Ο Νικόλαος Κερμελής, CountryManagerProntoPegnoGreece, ανέφερε σχετικά: «Είναι τιμή μου να συμμετέχω στο «ντεμπούτο» της ProntoPegno στην ελληνική αγορά, το οποίο σηματοδοτεί ένα εξαιρετικά σημαντικό ορόσημο που θα επιτρέψει στην εταιρεία μας να προσφέρει στην αγορά πολύ ανταγωνιστικές λύσεις ρευστότητας με ευελιξία και ασφάλεια, ως μέλος τραπεζικού ομίλου. Ανυπομονούμε να ανακαλύψει το ελληνικό κοινό όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που καθιστούν την εμπειρία της ProntoPegno διαφορετική από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τον συγκεκριμένο κλάδο».

Ποιος είναι ο όμιλος BancaSistema

Ο Όμιλος έχει περισσότερους από 100.000 πελάτες και προσφέρει επίσης καταθετικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων τρεχούμενων λογαριασμών, καταθετικών λογαριασμών και λογαριασμών τίτλων, καθώς και άλλες υπηρεσίες όπως διαχείριση και ανάκτηση πιστώσεων, τραπεζικές εγγυήσεις και ομόλογα ασφαλείας, πιστοποίηση απαιτήσεων PA και ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Στην πορεία προς τη διαφοροποίησή του, ο Όμιλος απέκτησε πρόσφατα και τον οίκο δημοπρασιών Art-Rite. Με κεντρικά γραφεία στο Μιλάνο και τη Ρώμη, η Gruppo Banca Sistema είναι παρούσα στην Ιταλία επίσης στη Μπολόνια, την Πίζα, τη Νάπολη, το Παλέρμο, το Άστι, την Μπρέσια, τη Τσιβιταβέκια, τη Φλωρεντία, το Μέστρε, την Πάρμα, το Ρίμινι και το Τορίνο, καθώς και στην Ισπανία και την Ελλάδα. Απασχολεί 283 υπαλλήλους και βασίζεται σε πολυκαναλική δομή.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ