Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτην Ιταλία σήμερα ο Ν. Δένδιας

Στην Ιταλία σήμερα ο Ν. Δένδιας

Επίσκεψη στην Ιταλία (Ρώμη) όπου θα έχει συνομιλίες με το νέο Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Antonio Tajani, πραγματοποιεί σήμερα, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Θα πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Ιταλό ομόλογό του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τελευταίου, στις 22 Οκτωβρίου 2022.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Έπειτα οι Υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περί ώρα 13:00 (ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνική Πρεσβευτική Κατοικία γεύμα εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών με την νέα Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Stefania Craxi. 

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Κοινοτικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Giulio Tremonti.

Οι συνομιλίες του Υπουργού Εξωτερικών με τους Ιταλούς αξιωματούχους κατά την παραμονή του στη Ρώμη αναμένεται να επικεντρωθούν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων, σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ