Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΕνημέρωση για το ζήτημα της Τελωνειακής Ένωσης ζητά ο Λ. Φουρλάς

Ενημέρωση για το ζήτημα της Τελωνειακής Ένωσης ζητά ο Λ. Φουρλάς

Την ενημέρωση του κατά πόσο έχει τεθεί το ζήτημα της αποτελεσματικής εφαρμογής της Τελωνειακής Ένωσης έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις επιταγές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ζήτησε ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς, σε επιστολή του προς τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις αρμόδιο για θέματα Εμπορίου. Την επιστολή έχουν συνυπογράψει 22 Ευρωβουλευτές από πέντε πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην εν λόγω επιστολή, οι Ευρωβουλευτές τόνισαν την υποχρέωση της Επιτροπής να εντείνει τις συνομιλίες της με την Τουρκία για την αποτελεσματική εφαρμογή της Τελωνειακής Ένωσης με όλα τα κράτη μέλη, όπως αναφέρεται στα Συμπεράσματα της 25ης Ιουνίου και στη Δήλωση της 25ης Μαρτίου από το Συμβούλιο της ΕΕ. Υπενθύμισαν επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το μοναδικό κράτος μέλος της ΕΕ έναντι του οποίου η Τουρκία εξακολουθεί να αρνείται να εφαρμόσει την Τελωνειακή Ένωση.

Ο κ. Φουρλάς μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωβουλευτές απαίτησε από τον κ. Ντομπρόβσκις όπως ενημερώσει εάν έχει θέσει το ζήτημα της εφαρμογής της Τελωνειακής Ένωσης έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Παράλληλα, ζήτησε όπως οι Ευρωβουλευτές ενημερωθούν λεπτομερώς για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε η Επιτροπή με την τουρκική Κυβέρνηση και ιδιαίτερα κατά τις συναντήσεις που είχε ο ίδιος με τον Τούρκο Υπουργό Εμπορίου στις 28 Μαΐου και 14 Ιουνίου 2021, με τον κ. Φουρλά να ρωτά κατά πόσο έθεσε το θέμα ως όφειλε να πράξει και ποια ήταν η απάντηση των Τούρκων συνομιλητών του. 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ