Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19ΕΜΑ: Πράσινο φως για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

ΕΜΑ: Πράσινο φως για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) διαπίστωσε ότι υπάρχει πιθανή σύνδεση μεταξύ του εμβολίου της Johnson & Johnson και «πολύ σπάνιων» θρομβοεμβολικών επεισοδίων, όπως αναφέρει το Reuters. Σύμφωνα με τον ΕΜΑ οι θρόμβοι αίματος αποτελούν πολύ σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου της Johnson & Johnson επομένως τα συνολικά οφέλη του εμβολίου COVID-19 Janssen στην πρόληψη του COVID-19 υπερτερούν των κινδύνων παρενεργειών.

Σε σημερινή συνεδρίαση η επιτροπή ασφάλειας του EMA (PRAC) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια προειδοποίηση σχετικά με ασυνήθιστους θρόμβους αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια θα πρέπει να προστεθεί στις πληροφορίες προϊόντος για το εμβόλιο COVID-19 Janssen. Η PRAC κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι αυτά τα συμβάντα πρέπει να αναφέρονται ως πολύ σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η επίσημη συνέντευξη για το θέμα στις 18.00 ώρα Ελλάδας από τα γραφεία του ΕΜΑ στο Άμστερνταμ.

Ο Οργανισμός τονίζει πάντως ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερσταθμίζουν τον πιθανό κίνδυνο και επομένως η χρήση του μπορεί να συνεχιστεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ