Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΓ. Οικονόμου: Παράταση στην πρόταση για εξαγορά της Performance Shipping- Θετικοί οι...

Γ. Οικονόμου: Παράταση στην πρόταση για εξαγορά της Performance Shipping- Θετικοί οι πρώτοι μέτοχοι

Σε παράταση της δημόσια προσφορά για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης στη Wall Street Performance Shipping, συμφερόντων της Αλίκης Παληού, προχώρησε ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου.

Σύμφωνα με το Tradewinds, ο Έλληνας εφοπλιστής αποφάσισε να παρατείνει την προσφορά εξαγοράς έως τις 28 Ιουνίου, αφού οι πρώτοι μέτοχοι συμφώνησαν να πουλήσουν.

Σύμφωνα με τη δημόσια προσφορά, ο εφοπλιστής προτίθεται να εξαγοράσει το σύνολο των μετοχών της εισηγμένης ναυτιλιακής έναντι 3 δολαρίων ανά μετοχή, με premium έναντι της τρέχουσας τιμής στο ταμπλό. Η αρχική προθεσμία επρόκειτο να λήξει αύριο 28 Μαρτίου.

Ο Γιώργος Οικονόμου κατέχει 1.033.859 μετοχές της Performance Shipping και το ποσοστό του στην εταιρεία διαμορφώνεται πλέον στο 8,5%, με βάση τον αριθμό των κοινών σε κυκλοφορία μετοχών της εταιρεία που αυξήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2023 σε 12.152.559 από 11.309.236 που ήταν στο τέλος Αυγούστου.

Σημειώνεται πως ο Γιώργος Οικονόμου έχει αποκτήσει σημαντικά μερίδια σε τέσσερις δημόσιες εταιρείες: Performance Shipping, OceanPal, Seanergy Maritime και Genco Shipping & Trading.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ