Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΓερό… μπάσιμο του Γ. Οικονόμου στο ΔΣ της Genco Shipping & Trading

Γερό… μπάσιμο του Γ. Οικονόμου στο ΔΣ της Genco Shipping & Trading

Συνεχίζει την «επιθετική τακτική» του ο Γιώργος Οικονόμου, καθώς φέρεται να πρότεινε δύο υποψηφίους για εκλογή στο διοικητικό συμβούλιο της Genco Shipping & Trading, στην επόμενη ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας.

Ειδικότερα, ο Έλληνας εφοπλιστής, ο οποίος κατέχει μερίδιο 5,4% στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μέσω της θυγατρικής του GK Investor, πρότεινε τον Randee Day, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής συμβουλευτικής εταιρείας “Day & Partners”, και τον Robert Pons, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο στη συμβουλευτική εταιρεία διαχείρισης τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας “Spartan Advisors”.

«Ως σημαντικός μέτοχος της Genco, πιστεύω ακράδαντα στις δυνατότητες της εταιρείας να προσφέρει βελτιωμένη αξία για τους μετόχους», δήλωσε ο Γιώργος Οικονόμου και πρόσθεσε: «Τόσο ο R. Randee όσο και ο R. Robert έχουν μεγάλο σχετικό υπόβαθρο που, κατά την άποψή μου, θα ήταν πρόσθετο πλεονέκτημα στην αίθουσα συνεδριάσεων και θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση βελτίωση της απόδοσης της Genco. Πιστεύω ότι ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο θα επωφεληθεί από τις νέες προοπτικές και τη συλλογική τους γνώση στους ναυτιλιακούς και τεχνολογικούς τομείς και την εμπειρία στα χρηματοοικονομικά, την εταιρική στρατηγική και τη διακυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες ο Έλληνας εφοπλιστής ζήτησε να αντικατασταθούν πέντε από τα διοικητικά στελέχη της OceanPal, με σκοπό να αντικατασταθούν στην επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων, δύο δικά του στελέχη για το διοικητικό συμβούλιο.

Σημειώνεται πως ο εφοπλιστής απέκτησε μετοχές της Performance Shipping, συμφερόντων Αλίκης Παληού, της OceanPal, η οποία είναι spin off της Diana Shipping, συμφερόντων Σεμίραμις Παληού, αλλά και της Seanergy Maritime με επικεφαλής τον Σταμάτη Τσαντάνη.

Μάλιστα, ο Γιώργος Οικονόμου είχε καταθέσει πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Performance, με την διοίκηση της Performance να απαντά αρνητικά.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ