Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑφγανιστάν: 15 γυναίκες διαδήλωσαν στην Καμπούλ αποφασισμένες να μην "υποκύψουν"

Αφγανιστάν: 15 γυναίκες διαδήλωσαν στην Καμπούλ αποφασισμένες να μην “υποκύψουν”

Γύρω στις 15 Αφγανές διαδήλωσαν για λίγο σήμερα στην Καμπούλ για να υπερασπιστούν «τα δικαιώματά τους έως τέλους», την παραμονή της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλώτριες, πολλές με μαύρα γυαλιά ηλίου, που είχαν καλυμμένο το κεφάλι τους με μαντίλα και φορούσαν μάσκα προστασίας, ξεκίνησαν την πορεία τους μπροστά από τέμενος στο κέντρο της Καμπούλ. Μέλη των υπηρεσιών Πληροφοριών των Ταλιμπάν έκαναν περιπολίες με αυτοκίνητα ενώ άλλοι περπατούσαν ένοπλοι στον δρόμο μπροστά από τη μικρή ομάδα των γυναικών. Εκείνες, διαφόρων ηλικιών, φώναζαν με υψωμένη τη γροθιά «γυναίκες, ζωή, αλληλεγγύη».

«Θα πολεμήσουμε για τα δικαιώματά μας έως το τέλος και δεν θα υποκύψουμε», είναι το σύνθημα που μπορεί να διαβάσει κανείς στο πλακάτ που κρατούσε μια διαδηλώτρια. «Η Αμερική και η Δύση πρόδωσαν τις Αφγανές», ανέφερε άλλο σύνθημα. «Η τρομακτική κατάσταση των Αφγανών γυναικών είναι ντροπή για τη συνείδηση του κόσμου», σύμφωνα με σύνθημα, γραμμένο στα αγγλικά σε άλλο πλακάτ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ