Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Ανοίγει η εστίαση 3 Μαΐου και στις 10 τα σχολεία

Ανοίγει η εστίαση 3 Μαΐου και στις 10 τα σχολεία

Ανοίγει η εστίαση αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους, αμέσως μετά το Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, που συνεδριάζει από τις 10.00 το πρωί, δίνει το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση σε εστιατόρια και καφέ τη Δευτέρα 3 Μαΐου, με τραπεζάκια έξω και φυσικά με την τρήση όλων των περιοριστικών μέτρων (1,5 μέτρο απόσταση κλπ).

Πέραν της εστίασης, ο προγραμματισμός περιλαμβάνει :

-άνοιγμα όλων των βαθμίδων των σχολείων στις 10 Μαΐου με τη βοήθεια των self test,

-άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων χωρίς SMS και ραντεβού στις 5 Μαΐου

 -άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, ενώ τις επόμενες ώρες, μέχρι αύριο, αναμένεται διάγγελμα Μητσοτάκη για τον οδικό χάρτη εξόδου από το lockdown και για το «Πάσχα στην πόλη» για δεύτερη χρονιά φέτος.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 10 το βράδυ, ενώ μετά το Πάσχα από τις 11 το βράδυ.

Αναλυτικά οι εισηγήσεις των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στην Κυβέρνηση θα ανακοινωθούν το απόγευμα στις 19.00 από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη και τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ