Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Ανησυχούν οι ειδικοί για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Ανησυχούν οι ειδικοί για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν και σήμερα στελέχη του υπουργείου Υγείας και του ΚΕΠΥ- ΕΚΑΒ, καθώς και μέλη της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων με στόχο να συντονίσουν τη διαχείριση των περιστατικών Covid-19, που ολοένα και αυξάνονται στην περιοχή.

Είναι η δεύτερη επίσκεψη μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Τρίτη τη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγειάς Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος ενέκρινε την ανάπτυξη περισσότερων απλών κλινών νοσηλείας αλλά και κλίνες εντατικής σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να μην φτάσει πάλι η πόλη στο σημείο του περασμένου Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη 186 νέα κρούσματα Covid-19, ενώ ο μέσος όρος του 7ημερου είναι 337 κρούσματα.

Μέσα στην τελευταία εβδομάδα, παρά την αύξηση των νέων διαθέσιμων κλινών για COVID-19, η κάλυψη των απλών κλινών στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκε σημαντικά και έφτασε το 62%.

Με βάση τις νέες νοσηλείες, ο δείκτης αναπαραγωγής της λοίμωξης στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη Βόρεια Ελλάδα είναι πάνω από 1.

Στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός των διασωληνωμένων διπλασιάστηκε μέσα στις προηγούμενες 20 μέρες, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από μαθηματικά μοντέλα υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί σημαντικά αυτή την εβδομάδα.

Ρ. Μελά

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ