Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑνασχηματισμός: Το "μεγάλο" δίλημμα

Ανασχηματισμός: Το “μεγάλο” δίλημμα

Στο μυαλό του πρωθυπουργού αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σενάρια για τον ανασχηματισμό.

Το πρώτο σενάριο μιλά για ανασχηματισμό “τώρα” που πλησιάζει η επέτειος της 7ης Ιουλίου 2019 και συμπληρώνει 2 χρόνια διακυβέρνησης. Τη δεδομένη χρονική στιγμή τα στοιχεία για την οικονομία, σχετικά με την μετά-covid εποχή, βρίσκονται σε θετικό επίπεδο, ενώ παράλληλα ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας έδειξε τα “άμεσα” αντανακλαστικά της κυβέρνησης. Συν ότι η κυβέρνηση εκτιμά πως ο τουρισμός θα κυμανθεί σε καλύτερα επίπεδα από την περυσινή χρονιά και κοντά στο 40%-50% του 2019. 

Αν εφαρμοστεί αυτό το σενάριο, θα δοθεί και ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής στους “νέους” που θα αναλάβουν καθήκοντα, διότι η καλοκαιρινή περίοδος διαχρονικά θεωρείται “ήρεμη” πολιτικά. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι θα πρέπει να σηκώσουν… μανίκια και να προετοιμαστούν κατάλληλα και για την επερχόμενη ΔΕΘ.    

Το δεύτερο σενάριο αφορά την περίοδο μετά την ΔΕΘ. Σε αυτήν την περίπτωση αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για τον φετινό τουρισμό σε συνδυασμό παράλληλα με το πρόγραμμα εμβολιασμού, η χώρα θα βρίσκεται σε ακόμα πιο.. θετικό δρόμο. Ας μην ξεχνάμε και το Ταμείο Ανάκαμψης που αναμένεται να φέρει… χρήμα και επενδύσεις, κάτι που θα φροντίσει να εκμεταλλευτεί ο Πρωθυπουργός. 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ