Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑκρόπολις Χρηματιστηριακή: Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλαιοί

Ακρόπολις Χρηματιστηριακή: Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλαιοί

Ήταν Δεκέμβριος του 2019 όταν για τελευταία φορά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επικαιροποιούσε τον κατάλογο με τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που είχαν συσσωρεύσει τις μεγαλύτερες οφειλές στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Στην πρώτη θέση του καταλόγου με τα νομικά πρόσωπα, ξεχώριζε το όνομα της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή η οποία λόγω χειρισμών κατά τη διάρκεια της χρηματιστηριακής άνθισης βρέθηκε να αντιμετωπίζει πρόστιμα, οφειλές και προσαυξήσεις συνολικού ύψους άνω των… 10 δις. ευρώ. Δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο όνομα να το δούμε και σήμερα στην κορυφή της λίστας με το ποσό να έχει αυγατίσει ύστερα από τέσσερα χρόνια λόγω προσαυξήσεων. Φυσικά, η Ακρόπολις δεν θα είναι η μοναδική εξόφθαλμη περίπτωση. Δεν αποκλείεται να βρούμε στην λίστα (και πάλι) την παλαιά Ολυμπιακή Αεροπορία (σ.σ τα χρέη του ΟΣΕ διαγράφηκαν πρόσφατα) ή και την Πειραϊκή Πατραϊκή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον θα ληφθεί μέριμνα να μην εμφανιστούν ονόματα πεθαμένων (διότι θα ανακοινωθεί και ο κατάλογος των φυσικών προσώπων μαζί με τα νομικά). 

Η δημοσίευση της λίστα των οφειλετών είναι ένας μοχλός πίεσης αλλά μάλλον θα πρέπει να κρατάμε πολύ μικρό καλάθι όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του μέτρου. Το πιθανότερο είναι ότι θα δούμε μια επανάληψη των γνωστών-αγνώστων οι οποίοι έχοντας φορτωθεί προσαυξήσεις εκατοντάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ, είναι προφανές ότι δεν θα μπουν σε ρύθμιση για να ξεχρεώσουν. Κάποια στιγμή το μεγάλο δίλημμα θα τεθεί και πάλι: θα πρέπει να διαγραφούν ή όχι τα χρέη που χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτα είσπραξης; 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ