Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑδ. Γεωργιάδης: Μέχρι 30 Ιουνίου θα διαρκέσει το «καλάθι του νοικοκυριού»

Αδ. Γεωργιάδης: Μέχρι 30 Ιουνίου θα διαρκέσει το «καλάθι του νοικοκυριού»

Μέχρι τις 30 Ιουνίου αναμένεται να διαρκέσει το «καλάθι του νοικοκυριού», σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι θα κατατεθεί σχετική διάταξη για την επέκταση του μέτρου.

Σχετικά με τις τιμές των σαρακοστιανών προϊόντων, εν όψει Καθαράς Δευτέρας, τόνισε ότι είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι και αυτό φαίνεται από την κάρτα που έχει δημοσιεύσει το υπουργείο σε συνεργασία με το e-katanalotis.

Αναφερόμενος στο σαρακοστιανό καλάθι που ισχύει στη Βαρβάκειο, σημείωσε ότι είναι 20% φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι. Ο υπουργός αναγνώρισε ότι δεν μπορούν να πάνε όλοι οι καταναλωτές στη Βαρβάκειο, ωστόσο είπε ότι οι τιμές εκεί οδηγούν συνολικά κάτω τις τιμές στην αγορά.

Για τη λαγάνα, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η κλασική θα κυμανθεί από 3-3,50 ευρώ, αυξημένη μεσοσταθμικά κατά 10 λεπτά σε σχέση με πέρυσι. Εξήγησε ότι περιπου 4,5 ευρώ θα κοστίζει η λαγάνα… γκουρμέ.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι προφανώς το καλάθι του νοικοκυριού δουλεύει και έχει πιέσει τις τιμές προς τα κάτω συνολικά. Τόνισε μάλιστα ότι τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός των τροφίμων στην ευρωζώνη παρουσίασε αύξηση, ωστόσο στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερός.

Ακόμα, τόνισε ότι όπως έγινε τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει πασχαλινό καλάθι και καλάθι του νονού.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ