Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Έρχονται» τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

«Έρχονται» τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Περί τα μέσα Απριλίου, ίσως και το πρώτο δεκαήμερο, θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Τη δυνατότητα να πληρώσουν το εφετινό ΕΝΦΙΑ σε 11 αντί για 10 δόσεις θα έχουν φέτος περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Νωρίτερα από κάθε χρονιά, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα αποστείλει τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ δίνοντας όμως την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να το πληρώσουν με μια επιπλέον δόση.

«Για πρώτη φορά φέτος, ουσιαστικά δίνουμε τη δυνατότητα μιας επιπλέον δόσης, να επεκταθεί δηλαδή το δοσολόγιο κατά μία επιπλέον, (σ.σ. από 10 δόσεις στις 11). Η πρώτη δόση μπορεί να πληρωθεί 30 Απριλίου. Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν περί τα μέσα Απριλίου, ίσως και το πρώτο δεκαήμερο», όπως ανέφερε.

Η ΑΑΔΕ τρέχει αυτό το διάστημα τις εκκαθαρίσεις προκειμένου να αναρτηθούν όσο γίνεται γρηγορότερα τα εκκαθαριστικά, σημείωσε ενώ ως προς το ύψος του καταβαλλόμενου φόρου δεν αλλάζει κάτι, με μία μόνο εξαίρεση.

Η εκκαθάριση του φόρους θα τρέξει νωρίτερα για να ενσωματωθεί και η έκπτωση έως 10% σε όσους έχουν ασφαλίσει τα ακίνητα τους έναντι φυσικών καταστροφών. Όσοι θέλουν να επωφεληθούν της έκπτωσης 10% την επόμενη χρονιά, για τον ΕΝΦΙΑ που θα αφορά το 2024 και δεν έχουν ασφαλίσει το ακίνητό τους συνολικά και για τις τρεις αιτίες, μπορούν να κάνουν ένα συμπληρωματικό ασφαλιστήριο φέτος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ