Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΈντονο το επενδυτικό ενδιαφέρον για το Ταμείο Φαιστός

Έντονο το επενδυτικό ενδιαφέρον για το Ταμείο Φαιστός

Σε εντατικές διεργασίες βρίσκεται αυτή την περίοδο η Συμμετοχές 5G με το ενδιαφέρον των ιδιωτών επενδυτών αλλά και των εταιρειών του χώρου που επιθυμούν να συνεργαστούν με το Ταμείο Φαιστός για την υποστήριξη ενός οικοσυστήματος 5G να καταγράφεται αυξημένο.

Να θυμίσουμε ότι τα στελέχη της «Συμμετοχές 5G» που έχουν αναλάβει και την διαχείριση του Ταμείου Φαιστός, βρίσκονται αυτή την περίοδο σε αναζήτηση ιδιωτών επενδυτών, με στόχο να αυξήσουν την αρχική προίκα που έλαβε το Ταμείο από την δημοπρασία των συχνοτήτων του 5G. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του finupnews, ο αρχικός στόχος μόχλευσης που είχε τεθεί στο 30% του αρχικού κεφαλαίου των 93 εκατ. ευρώ, θα ξεπεραστεί.

Πέρα από την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών, η Συμμετοχές 5G βρίσκεται σε συνομιλίες για να αυξήσει και τις συνεργαζόμενες εταιρείες και φορείς. Να θυμίσουμε ότι η Συμμετοχές 5G έχει ήδη συνάψει συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο Πατρών, με τη μονάδα Corallia του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» καθώς και με την Vantage Towers.

Tα μνημόνια συνεργασίας προβλέπουν την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καθώς και την αμοιβαία αξιοποίηση υποδομών, υπηρεσιών και καλών πρακτικών στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα για την υποστήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Στην περίπτωση της Vantage Towers μάλιστα, το πλαίσιο της συνεργασίας προβλέπει επιλεγμένες επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός να έχουν πρόσβαση σε ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερες από 5.200 παθητικές υποδομές που διαχειρίζεται η Vantage Towers Greece στην Ελλάδα – συμπεριλαμβανομένων ιστών επί εδάφους και ιστών οροφής – για την ανάπτυξη και δοκιμή των τεχνολογικών τους λύσεων. Ανάλογα με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά της εκάστοτε λύσης, η Vantage Towers Greece θα παρέχει στις επιλεγμένες επιχειρήσεις πρόσβαση στις ευρείας κλίμακας υποδομές της, που εκτείνονται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας και καλύπτουν διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές (αστικές, ημιαστικές, αγροτικές).

Τι ακολουθεί

Μόλις ολοκληρωθούν οι συνεργασίες αλλά και μόχλευση των ιδιωτικών κεφαλαίων το Ταμείο θα ξεκινήσει να αναζητά και να αξιολογεί επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που λειτουργούν σε υποδομές δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) και αναπτύσσουν εφαρμογές.

Οι κλάδοι που θα στρέψει την προσοχή του είναι αυτοί των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας, της μεταποίησης, της βιομηχανίας, του τουρισμού, της υγείας, της πληροφόρησης και των δικτύων κοινής ωφελείας.

Οι επιχειρήσεις που θα επιλεγούν και θα συμμετέχουν εντέλει στο fund «Φαιστός» θα έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια αλλά και σε φάσμα ώστε να μπορούν να αναπτύξουν και να δοκιμάσουν τις καινοτόμες λύσεις κι εφαρμογές που σχεδιάζουν. Με τον τρόπο αυτό θα έχουν έναν πρώτο πελάτη για να ξεκινήσουν να καινοτομούν στις εφαρμογές της πέμπτης γενιάς δικτύων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ