Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΈντονες αντιδράσεις στο Βέλγιο για το κλείσιμο όλων των χώρων του θεάματος

Έντονες αντιδράσεις στο Βέλγιο για το κλείσιμο όλων των χώρων του θεάματος

Σε ισχύ έχουν τεθεί από την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της ταχείας εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στο Βέλγιο, με το κλείσιμο κινηματογράφων, θεάτρων και όλων των χώρων του θεάματος, παρά τις έντονες αντιδράσεις.

Ο βελγικός Τύπος επικεντρώνεται τις τελευταίες ημέρες στη διαδήλωση στις Βρυξέλλες, που διεξήχθη υπό βροχή, με τη συμμετοχή 15.000 ατόμων κατά τους διοργανωτές και 5.000 κατά την αστυνομία. Στη διαδήλωση αυτή συμμετείχε πλήθος καλλιτεχνικού κόσμου, στελέχη ιστορικών πολιτιστικών ιδρυμάτων, αλλά και πολίτες που διαμαρτύρονταν για το «κλείσιμο του πολιτισμού», παρά τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που τηρούνταν.

Σύμφωνα με τη φλαμανδόφωνη εφημερίδα «De Standaard», το θέμα προκαλεί και πολιτική αναταραχή, με την προερχόμενη από το κόμμα Ecolo Υπουργό Πολιτισμού Bénédicte Linard να ζητά την απόσυρση των μέτρων και να δηλώνει ότι δεν είναι ο ρόλος της να ζητά την εφαρμογή τους, την Υπουργό Εσωτερικών Annelies Verlinden να καλεί σε τήρηση των μέτρων και τον επικεφαλής του συμπολιτευόμενου ΜR να ζητά την εφαρμογή του νόμου για να διασωθεί η αξιοπιστία του κράτους.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ