Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΈκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας από αγρότες στην Αταλάντη

Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας από αγρότες στην Αταλάντη

Έκλεισε πριν από λίγα λεπτά η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα από μπλόκο αγροτών στην Αταλάντη και συγκεκριμένα από 50 τρακτέρ και 70 άτομα. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δένδρων, Χρήστος Τασιούλας, τόνισε ότι «τα προβλήματα των αγροτών είναι πολλά και παρά τις υποσχέσεις, δεν υλοποιήθηκαν». Στην περιοχή οι αγρότες ασχολούνται με την δενδροκαλλιέργεια, παγετός, καύσωνας και πλημμύρες του Σεπτεμβρίου έφεραν σε απόγνωση τους παραγωγούς που φέρονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των αγροτών με ουσιαστικές απαντήσεις για τις αποζημιώσεις, πόσα και πότε θα πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Νωρίτερα συνομιλία με αγρότες στο μπλόκο της Βόνιτσας είχε ο Πρωθυπουργός μετά την τελετή εγκαινίων του οδικού άξονα Άκτιου – Αμβρακίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε θα φύγετε στη Γερμανία».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα πράξει το καλύτερο δυνατό προκειμένου να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Ανέφερε ότι αυτά τα τέσσερα δύσκολα χρόνια η κυβέρνηση στάθηκε στους αγρότες. Δώσαμε παραπάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ξέρουμε τις εκκρεμότητες, θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, είπε ο πρωθυπουργός.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ