Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣTAKEDA HELLAS: Ενοποίηση τριών ελληνικών εταιρειών

TAKEDA HELLAS: Ενοποίηση τριών ελληνικών εταιρειών

H βίο-φαρμακευτική εταιρεία TAKEDA HELLAS ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των διαδικασιών ενοποίησης των τριών ημεδαπών θυγατρικών εταιρειών των ομίλων Takeda (Takeda Ελλάς Α.Ε.) και Shire (Shire Ελλάς Α.Ε. και Baxalta Μ.Ε.Π.Ε.).

Στόχος της κίνησης αυτής ήταν η επίτευξη της μεγιστοποίησης των συναφών συνεργειών και η βελτιστοποίηση των επιχειρησιακών λειτουργιών τους υπέρ των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς και το σύστημα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η TAKEDA με έδρα την Ιαπωνία, πρωταγωνιστεί σε 80 χώρες και περιοχές. Οι δραστηριότητές της είναι προσανατολισμένες στην Έρευνα και Ανάπτυξη και αφορούν τέσσερις θεραπευτικούς τομείς:

-την Ογκολογία,

-τη Γαστρεντερολογία,

-τη Νευρολογία και

-τις Σπάνιες Νόσους

-σε επενδύσεις που στοχεύουν στα Παράγωγα Αίματος και στα Εμβόλια.

Όραμά της εταιρίας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών αναπτύσσοντας υψηλής καινοτομίας φάρμακα.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στις βασικές μας αξίες, Ακεραιότητα, Αμεροληψία, Εντιμότητα και Επιμονή, θέτοντας πάντα τους ασθενείς στο επίκεντρο της προσπάθειάς μας. Προσβλέπουμε να προσφέρουμε Καλύτερη Υγεία και ένα πιο Λαμπρό Μέλλον στους ασθενείς σε όλο τον κόσμο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σε ότι αφορά στις διαδικασίες  ενοποίησης θυγατρικών, τo 2019 πραγματοποιήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο η εξαγορά της «Shire plc» από την «Takeda Pharmaceutical Company Limited». Κατόπιν της εξαγοράς η TAKEDA αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο των βιοφαρμακευτικών προϊόντων καλύπτοντας ανάγκες ασθενών σε ένα γεωγραφικό εύρος.

Στην Ελλάδα η συγκεκριμένη ενοποίηση ολοκληρώθηκε  μέσω συγχώνευσης των ανωτέρω τριών νομικών οντοτήτων και ειδικότερα διά απορροφήσεως από την εταιρεία TAKEDA ΕΛΛΑΣ των εταιρειών SHIRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και BAXALTA ΕΛΛΑΣ. Η συγχώνευση στην Ελλάδα συντελέστηκε επίσημα σήμερα  1η Απριλίου, 2021.

Στην ανακοίνωση για την συγχώνευση τονίζεται «Κατά τα οριζόμενα στις κείμενες νομοθετικές διατάξεις, από την ημερομηνία συντέλεσης της συγχώνευσης η απορροφώσα εταιρεία «TAKEDA ΕΛΛΑΣ Α.Ε.» υποκαθίσταται ως καθολική διάδοχος και υπεισέρχεται αυτοδικαίως στο σύνολο των δικαιωμάτων, υποχρεώσεων, συμβατικών σχέσεων και εν γένει των εννόμων σχέσεων των απορροφημένων εταιρειών, οι οποίες έκτοτε παύουν».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ