Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣLomar Shipping: 132 εκατ. δολάρια από τη ναύλωση τεσσάρων chemical product tankers

Lomar Shipping: 132 εκατ. δολάρια από τη ναύλωση τεσσάρων chemical product tankers

Συμφωνίες για μακροπρόθεσμες ναυλώσεις που θα της αποφέρουν σημαντικά έσοδα εξασφάλισε η Lomar Shipping, συμφερόντων οικογένειας Λογοθέτη.

Ειδικότερα, η βρετανική ναυτιλιακή θυγατρική του ομίλου Libra Group προχώρησε, με ξεχωριστές συμφωνίες, στη ναύλωση τεσσάρων σύγχρονων chemical product tankers, εξασφαλίζοντας έσοδα περίπου 132 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για τα πλοία “CB Adriatic”, “CB Pacific”, “CB Baltic” και “CB Caribic”.

Σημειώνεται πως η ναυτιλιακή έχει στραφεί προς την αγορά των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς χημικών, κυρίως με την εξαγορά της εταιρείας Carl Büttner με έδρα τη Βρέμη.

Πιο συγκεκριμένα, η Lomar Shipping εξασφάλισε δάνειο 86 εκατομμυρίων δολαρίων από την Macquarie Group για την αναχρηματοδότηση έξι πλοίων που ανέλαβε μετά την εξαγορά της Γερμανικής εταιρείας Carl Büttner. Η συμφωνία, η οποία ήταν η πρώτη συναλλαγή μεταξύ της εταιρείας και της Macquarie, οδήγησε στην αναχρηματοδότηση τεσσάρων δεξαμενόπλοιων χημικών προϊόντων 38.000 dwt κατασκευής 2019 και 2020 και δύο αδελφών παλαιότερων πλοίων 24.000 dwt.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ