Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣJohnson & Johnson: Καθαρά κέρδη 5,35 δισ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο

Johnson & Johnson: Καθαρά κέρδη 5,35 δισ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο

Με ισχυρή κερδοφορία που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς ξεκίνησε το 2024 η Johnson & Johnson.

Ειδικότερα, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους προσαρμοσμένα κέρδη 2,71 δολαρίων ανά μετοχή, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 2,64 δολ.

Τα έσοδά της ανήλθαν στα 21,38 δισ. δολάρια αυξημένα κατά περισσότερο από 2% από το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, όμως ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τα 21,4 δισ. που ανέμενε η αγορά.

Η Johnson & Johnson σημείωσε καθαρά κέρδη 5,35 δισ. δολαρίων, ή 2,20 δολάρια ανά μετοχή στο α’ τρίμηνο του 2024, έναντι της καθαρής ζημίας 491 εκατ, δολαρίων ή 19 σεντς ανά μετοχή που είχε παρουσιάσει ένα χρόνο νωρίτερα (όταν J&J ενέγραψε κόστη γύρω από τις νομικές υποχρεώσεις της για σκόνη ταλκ μωρών και το spinoff της μονάδας υγείας καταναλωτών Kenvue).

Στο τρέχον τρίμηνο η εταιρεία έλαβε σημαντική ώθηση από το άλμα των πωλήσεων του κλάδου της στην ιατρική τεχνολογία, με φόντο τη σημαντική ανάκαμψη της ζήτησης για μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις, ειδικά μεταξύ των ηλικιωμένων που τις ανέβαλλαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ