Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑHellenic Train-Τέμπη : Προκαταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων

Hellenic Train-Τέμπη : Προκαταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων

Προκαταβολή στις οικογένειες των θυμάτων και των επιβατών που τραυματίστηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στις 28 Φεβρουαρίου 2023 για την κάλυψη των άμεσων οικονομικών αναγκών τους ανακοίνωσε η Hellenic Train.

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε να διαμορφωθούν οι προκαταβολές ως εξής:

1.      Στις οικογένειες των θανόντων επιβατών προκαταβολή ύψους 42.000 ευρώ

2.      Ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα των τραυματισμών, 10.000 € στους επιβάτες που τραυματίστηκαν και εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ή κλινικές και 5.000 € στους επιβάτες που τραυματίστηκαν και δεν νοσηλεύονται πλέον σε νοσοκομεία ή κλινικές. 

Επιπλέον, στις οικογένειες των θανόντων, των τραυματιών και των άλλων επιβατών που βρίσκονταν στο τρένο τη στιγμή του ατυχήματος, αποζημίωση 300 € για τις αποσκευές, συμπεριλαμβανομένων των χειραποσκευών, των προσωπικών αντικειμένων και των ζώων.

Στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση της Hellenic Train γνωστοποίησε απλοποιημένες διαδικασίες για την άμεση καταβολή των παραπάνω προκαταβολών, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ειδικών ομάδων για τη συλλογή και διεκπεραίωση των απαιτήσεων και την άμεση επικοινωνία με τους δικαιούχους. 

Με την προκαταβολή αυτή, χωρίς αυτό να συνιστά σε καμία περίπτωση αποδοχή ευθύνης από την πλευρά της εταιρείας, ηHellenic Train υπερβαίνει τα προβλεπόμενα του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τους επιβάτες ως ελάχιστη συμβολή στην αντιμετώπιση των δεινών που προκλήθηκαν από το τραγικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

https://www.hellenictrain.gr/news/anakoinosi-15032023-1747

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ