Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣCVC Capital: Έχουμε εντοπίσει τουλάχιστον 25 εταιρείες στην Ελλάδα

CVC Capital: Έχουμε εντοπίσει τουλάχιστον 25 εταιρείες στην Ελλάδα

«Έχουμε εντοπίσει τουλάχιστον 25 εταιρείες στην Ελλάδα που θα μπορούσαν και θα έπρεπε να έχουν διεθνείς θεσμικούς επενδυτές για να τις βοηθήσουν να αναπτυχθούν». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών ο Άλεξ Φωτακίδης, partner του CVC Capital, του μεγάλου αμερικανικού fund που έχει κάνει τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα μας την τελευταία πενταετία.

Ο ίδιος τόνισε πως το 2019 ήταν μια χρονιά μεταρρύθμισης και ανάπτυξης, ενώ το 2020 ήταν μια χρονιά αντοχής και σθένους. Ευχήθηκε το 2021 να είναι η χρονιά της ανάκαμψης και της πορείας προς την ανάπτυξη.

«Προβλέπω ότι θα είμαστε πολύ απασχολημένοι τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια» σημείωσε ο κ. Φωτακίδης, δίνοντας το στίγμα του επενδυτικού προφίλ που διαμορφώνεται στη χώρα μας, ενώ τόνισε πως πολλοί κλάδοι, όπως οι υπηρεσίες υγείας, τουρισμού, η τεχνολογία και τα τρόφιμα, έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Ο κ. Φωτακίδης στάθηκε στο γεγονός πως κλειδί για το χρέος δεν είναι το ύψος αλλά η βιωσιμότητά του και επεσήμανε πως γίνονται τα σωστά βήματα για να είναι η Ελλάδα ελκυστική στους επενδυτές. Παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των οργάνων της Ε.Ε ώστε να ξεπεραστεί η πολυπλοκότητα των  διαδικασιών ιδιωτικοποίησης και να γίνει η Ελλάδα πιο ελκυστική στους επενδυτές.

Καταλήγοντας, ο ‘Αλεξ Φωτακίδης, σημείωσε πως η καλύτερη εξαγωγή της Ελλάδας τα τελευταία δέκα χρόνια είναι οι άνθρωποί της, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως το brain drain αντιστρέφεται και οι συνθήκες αλλάζουν.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ