Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSCostamare: Χρονιά ανάπτυξης το 2023- Συνεχίζει την επέκταση στην αγορά ξηρού φορτίου

Costamare: Χρονιά ανάπτυξης το 2023- Συνεχίζει την επέκταση στην αγορά ξηρού φορτίου

Με έσοδα 1,5 δισ. δολάρια και καθαρά κέρδη 350 εκατ. δολάρια έκλεισε το 2023 για την Costamare Inc, συμφερόντων οικογένειας Κωνσταντακόπουλου.

Παράλληλα, η ναυτιλιακή γνωστοποίησε πως προχώρησε σε αρκετές πωλήσεις φορτηγών πλοίων μικρότερης χωρητικότητας και ειδικότερα, προχώρησε πρόσφατα στην πώληση πέντε πλοίων, ενώ παράλληλα συμφώνησε για την πώληση τεσσάρων ακόμη.

«Το 2023 ήταν μια χρονιά ανάπτυξης για την Costamare. Η εταιρεία είχε έσοδα ύψους 1,5 δισ. δολαρίων και παρήγαγε καθαρά κέρδη ύψους περίπου 350 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ρευστότητα ανήλθε σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο τέλος του έτους», ανέφερε, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, ο Οικονομικός Διευθυντής της Costamare Inc, Γρηγόρης Ζήκος.

«Μετά τη στρατηγική μας απόφαση το 2021 να εισέλθουμε στον τομέα του ξηρού χύδην φορτίου σε μια κατάλληλη στιγμή του κύκλου, αναπτύξαμε κατά τη διάρκεια του 2023 τη νεοσύστατη εμπορική μας πλατφόρμα σε φορέα εκμετάλλευσης που διαχειρίζεται στόλο 51 πλοίων ξηρού χύδην φορτίου πλοίων. Έχοντας επενδύσει 200 εκατ. δολάρια στη νέα επιχείρηση, έχουμε μακροπρόθεσμη δέσμευση στον τομέα του οποίου τα θεμελιώδη μεγέθη βλέπουμε θετικά», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη Neptune Maritime Leasing, ανέφερε πως «η πλατφόρμα αναπτύσσεται σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, έχοντας πλέον ολοκληρώσει συναλλαγές χρηματοδοτικής μίσθωσης για 23 πλοία συνολικής αξίας περίπου 250 εκατ. δολαρίων.

Για τον στόλο από bulk carriers, ο κ. Ζήκος, σημείωσε: «Εκτελούμε τη στρατηγική μας για την ανανέωση του στόλου χύδην ξηρού φορτίου και την αύξηση των μέσου μεγέθους. Κατά τη διάρκεια του έτους λάβαμε την απόφαση να διαθέσουμε 12 πλοία μικρότερου μεγέθους και συμφωνήσαμε να αποκτήσουμε τρία πλοία capesize και ένα πλοίο ultramax. Με την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την επέκτασή μας στην αγορά ξηρού φορτίου».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ