Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣΌλ. Κεφαλογιάννη: Η Θεσσαλονίκη αποτελεί σήμερα έναν δυναμικό τουριστικό προορισμό

Όλ. Κεφαλογιάννη: Η Θεσσαλονίκη αποτελεί σήμερα έναν δυναμικό τουριστικό προορισμό

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη συμμετείχε την Πέμπτη 14 Μαρτίου σε συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Greece Talks_Thessaloniki: Η Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη», που διοργάνωσε το Travel.gr με το Πρώτο Θέμα.

Η Υπουργός  είπε ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί σήμερα  έναν δυναμικό τουριστικό προορισμό όπως φαίνεται και από την μεγάλη αναβάθμιση της ξενοδοχειακής προσφοράς και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και προσέλκυσης επισκεπτών.

Ειδική αναφορά έκανε η Υπουργός στην καμπάνια Greekend που αφορά και στη Θεσσαλονίκη και αποσκοπεί στο να αναδειχθεί η πόλη ως ένας ιδανικός City Break προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Αναφέρθηκε στην Προγραμματική Συμφωνία συνεργασίας  του Υπουργείου Τουρισμού με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η οποία όπως πρόσθεσε  μπορεί να  συμβάλει στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Η  κα Κεφαλογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση για την έλλειψη προσωπικού από τις υποδομές και τις ξενοδοχειακές μονάδες, επεσήμανε πως το πρόβλημα αυτό, επιδεινώθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας, και το  αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Υπογράμμισε ότι η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, είναι κομβικής σημασίας για το μέλλον και τη βιωσιμότητα του τουρισμού, για την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος και κατ΄επέκτασιν αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής του Υπουργείου.

Όσον αφορά στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, η Υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε πως γίνονται βήματα για τον εξορθολογισμό του πλαισίου λειτουργίας της δραστηριότητας αυτής και ότι το επόμενο διάστημα  θα υπάρξει νέα νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει και την εμφάνιση καταστάσεων αθέμιτου ανταγωνισμού στον κλάδο της φιλοξενίας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ