Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΧρ. Στυλιανίδης: Οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Ναυτιλίας

Χρ. Στυλιανίδης: Οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Ναυτιλίας

Νέα στρατηγική σε όλους τους τομείς του πεδίου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας φέρει στην Ακτή Βασιλειάδη ο νέος υπουργός.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης έχει ήδη λάβει τις βασικές κατευθύνσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ενημερώνεται συνεχώς από τους επιτελείς του. Η ασφάλεια των λιμανιών είναι στις άμεσες προτεραιότητες του, μετά το τραγικό περιστατικό με τον πνιγμό του Αντώνη. Ο Χρήστος Στυλιανίδης ήδη είχε τις πρώτες επαφές του με εκπροσώπους από όλο το φάσμα της πλοιοκτησίας και ακολουθούν συναντήσεις του και με εκπροσώπους της ναυτεργασίας.

Ο κ. Στυλιανίδης, εξωστρεφής ως χαρακτήρας, επιχειρεί να δημιουργήσει ομάδες εργασίας σε όλα τα πεδία δράσης του τομέα του. Το finupnews είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο υπουργός έχει ήδη μιλήσει με το σύνολο σχεδόν των «παικτών» της ακτοπλοΐας με στόχο τον υγιή ανταγωνισμό. Τους επεσήμανε την ανάγκη να πέσουν στο νερό νέα «πράσινα» πλοία και πως η πολιτική ηγεσία θα σταθεί αρωγός σε όλες τους τις προσπάθειες.

Ψηλά στην ατζέντα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας είναι η νησιωτικότητα. Μετά τις τοπικές εκλογές ο υπουργός θα ξεκινήσει επισκέψεις σε όλα τα νησιωτικά συμπλέγματα προκειμένου να γίνει από κοντά κοινωνός των προβλημάτων και των αναγκών των πολιτών της νησιωτικής Ελλάδας. Γνώστης των κοινοτικών πραγμάτων θα επιδιώξει την άντληση πόρων όπου είναι εφικτό για την ενίσχυση του μεταφορικού έργου.

Αναφορικά με την ποντοπόρο, ο Χρήστος Στυλιανίδης πιστεύει ότι πρέπει να ψηφιοποιηθεί το νηολόγιο και να εκσυγχρονιστούν οι διαδικασίες νηολόγησης. Βαρύτητα πάντως θα δοθεί στην πλήρη ψηφιοποίηση όλων των δομών του υπουργείου, σε κάθε υπηρεσία του. Δεν αποκλείεται μάλιστα η σύσταση τρίτης γενικής γραμματείας για να «τρέξει» την ψηφιοποίηση.

Οι κατευθύνσεις που έχει λάβει ο Χρήστος Στυλιανίδης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εστιάζονται και στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών. Άρχισαν με εντατικούς ρυθμούς οι συσκέψεις και οι σχεδιασμοί με τους επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος. Ακόμη στις προθέσεις του νέου υπουργού είναι να επισκέπτεται ο ίδιος όλους τους φορείς της ναυτιλίας, στην έδρα τους, προκειμένου να ενημερώνεται επί τόπου για όλα τα ζητήματα. Όπως ό ίδιος λέει χαρακτηριστικά, οι στόχοι επιτυγχάνονται μέσα από τις συνεργασίες, χωρίς αιφνιδιασμούς.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ