Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΜΕΤΑΦΟΡΕΣΧρ. Σταϊκούρας: Ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας το αεροσκάφος της...

Χρ. Σταϊκούρας: Ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας το αεροσκάφος της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» στο Ελληνικό

Στα εγκαίνια του δεύτερου κύκλου ζωής του αεροσκάφους Boeing B727/284 MOUNT OLYMPUS στο Ελληνικό, το οποίο ανήκε στο δυναμικό της ιστορικής «Ολυμπιακής Αεροπορίας», του Αριστοτέλη Ωνάση,  παραβρέθηκε ο υπουργός  Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «Το επιβλητικό αεροσκάφος, ως τουριστικό αξιοθέατο, θα αναδείξει την αεροπορική κληρονομία της χώρας μας και θα αποτελέσει τοπόσημο για τον Δήμο. Γιατί δεν είναι απλώς ένα έκθεμα, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας».

Το  αεροσκάφος αυτό, όπως είπε ο υπουργός,  αποτελεί σημαντικό σταθμό στη μακρά ιστορία της ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας. «Ενός κλάδου με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο για την οικονομία της Ελλάδας, την υποστήριξη του τουριστικού της προϊόντος και των μετακινήσεων των πολιτών και των επισκεπτών της. Οι ρίζες της βρίσκονται στην περίοδο του Μεσοπολέμου, ενώ στη Μεταπολεμική Ελλάδα ήταν ο πρώτος τομέας που προσέλκυσε ξένες επενδύσεις». 

Η παρουσία, στο Ελληνικό, του MOUNT OLYMPUS, ενός από τα έξι Boeing, που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και χρησιμοποιήθηκε από την «Ολυμπιακή Αεροπορία» σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις, συμβολίζει την αεροπορική ιστορία της χώρας μας και συνδέει δύο σημαντικούς σταθμούς της, την «Ολυμπιακή Αεροπορία» και το αεροδρόμιο του Ελληνικού.  Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή, πρόσθεσε ο κος Σταϊκούρας,   αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας της εταιρείας ZELA AVIATION και του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Μια πρωτοβουλία που ενισχύει το τουριστικό προϊόν της περιοχής, αναπτύσσει την τοπική οικονομία, διατηρεί  και προβάλλει ψηφίδες της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
Τέλος, συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια και εξέφρασε την αισιοδοξία πως το επιβλητικό αεροσκάφος, ως τουριστικό αξιοθέατο, θα αναδείξει την αεροπορική κληρονομία της χώρας μας και θα αποτελέσει τοπόσημο για τον Δήμο, «γιατί  δεν είναι απλώς ένα έκθεμα, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας». 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ