Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣΕΒΕ: Τίμησε τον Πρόεδρο του Ομίλου ISOMAT, Στέφανο Τζιρίτη με το βραβείο...

ΣΕΒΕ: Τίμησε τον Πρόεδρο του Ομίλου ISOMAT, Στέφανο Τζιρίτη με το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος»

Στο πλαίσιο της 49ης Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒΕ στις 20 Απριλίου, με κεντρικό ομιλητή τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος του Ομίλου ISOMAT, Στέφανος Τζιρίτης, έλαβε το ετήσιο τιμητικό βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» για την πολύτιμη συμβολή του στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και στην ενδυνάμωση της παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Porto Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη και λίγο πριν την ομιλία του Πρωθυπουργού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, απένειμε το ετήσιο βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» στον Πρόεδρο του Ομίλου ISOMAT, Στέφανο Τζιρίτη.

Στην ομιλία του, ο κ. Τζιρίτης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τον καθοριστικό ρόλο της εξωστρεφούς δραστηριότητας για την πορεία της εγχώριας οικονομίας, για την ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων και για την περαιτέρω αναγνωρισιμότητα των προϊόντων και της ελληνικής τεχνογνωσίας διεθνώς. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «παρά την πρόσφατη μείωση των εξαγωγών, που αποτελεί αντανάκλαση της επιβράδυνσης του διεθνούς οικονομικού κλίματος, λόγω των πολεμικών μετώπων, όλα δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα βρίσκεται σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης, κάτι το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη δυναμική των εξαγωγών». Αναδεικνύοντας τη φιλοσοφία της ISOMAT εντός και εκτός συνόρων, ο κ. Τζιρίτης τόνισε πως «θέτοντας μακροπρόθεσμους στόχους με γνώμονα τη βιωσιμότητα, σκοπός μας είναι να  δημιουργούμε προστιθέμενη αξία με την ανάπτυξη ολοένα και περισσότερων καινοτόμων προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, φιλικών προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, με στόχο τη συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και την ταυτόχρονη αύξηση του θετικού μας αποτυπώματος στην κοινωνία».

Η εξωστρέφεια κατέχει καίριο ρόλο στη στρατηγική που ακολουθεί η ISOMAT, μιας και οι πωλήσεις εξωτερικού αποτελούν πάνω από το 50% του κύκλου εργασιών της σε επίπεδο Ομίλου, και αντικατοπτρίζεται τόσο μέσω των 7 θυγατρικών εταιρειών που διατηρεί στο εξωτερικό (2 παραγωγικές σε Σερβία και Ρουμανία και 5 εμπορικές σε Σλοβενία, Βουλγαρία, Γερμανία, Τουρκία και Ρωσία) όσο και μέσω της δυναμικής δραστηριοποίησής της σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ