Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΥΠΕΝ: "Ομάδα κρούσης" για την επιτάχυνση των ερευνών υδρογονανθράκων

ΥΠΕΝ: “Ομάδα κρούσης” για την επιτάχυνση των ερευνών υδρογονανθράκων

Στη δημιουργία μιας ομάδας κρούσης “task force” προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας ώστε να τρέξει το πρόγραμμα ερευνών υδρογονανθράκων. 

Συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε, χθες, στη “Διαύγεια” η υπουργική απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και προβλέπει τη σύσταση εξαμελούς ομάδας με συντονιστή τον αναπληρωτή καθηγητή πανεπιστημίου Λευκωσίας και ειδικό σύμβουλο του ΥΠΕΝ Θεόδωρο Τσακίρη

Στην ομάδα συμμετέχουν επίσης η κ. Σκλήρη Αλίκη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων, της γενικής γραμματείας Ενέργειας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Κουλίδης Αλέξανδρος, Αναπληρωτής Διευθυντής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η κ. Πάτρα Σωτηρία, Νομική Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων ΑΕ και ο κ. Νήμας Εμμανουήλ, Ειδικός Συνεργάτης της γενικής γραμματείας Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.  Επίσης γραμματέας της ομάδας εργασίας  ορίζεται ο κ. Κολυβάς Χρήστος, υπάλληλος του Τμήματος Πολιτικής Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων της Δ/νσης Υδρογονανθράκων του ΥΠΕΝ.

Σύμφωνα με την απόφαση ο συντονιστής της Ομάδας μπορεί να συγκαλεί κατά την κρίση του για συμμετοχή στις εργασίες της και έτερα πρόσωπα προς υποβοήθηση του έργου της.

Έργο της Ομάδας Έργου είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών εξερεύνησης και παραγωγής υδρογονανθράκων, αλλά και η επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων κτλ, όπως και η διαχείριση των θεμάτων που έχουν προκύψει με προσφυγές περιβαλλοντικών οργανώσεων. Να σημειωθεί ότι εκκρεμούν αποφάσεις δικαστηρίων για προσφυγές, κάτι που θα κρίνει οριστικά και σε ένα ποσοστό και την παρουσία ή όχι μεγάλων διεθνών εταιρειών σε ερευνητικές εργασίες στον Ελληνικό χώρο.

Πάντως παράγοντες της αγοράς έχουν επισημάνει εδώ και καιρό, ότι εάν η η κυβέρνηση θέλει σοβαρά να επενδύσει στην αξιοποίηση των εθνικών της πόρων πρέπει να προχωρήσει σε αποφάσεις και επιδείξει έμπρακτά ισχυρή πολιτική βούληση.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ