Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤράπεζα Πειραιώς: Προς την τελική ευθεία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Τράπεζα Πειραιώς: Προς την τελική ευθεία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Τελευταία συνεδρίαση, για την διαπραγμάτευση των μετοχών της Πειραιώς, πριν την τελική ευθεία για τη διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.     

Στο εύρος των 0,2402-0,29 ευρώ, οι μέχρι νωρίτερα συναλλαγές, με την τιμή της μετοχής να αντιδρά με αυξημένες συναλλαγές.      

Στο δ.σ της Παρασκευής θα “κλειδώσει” η δομή και οι όροι της αμκ, με το reverse split που θα υλοποιηθεί να “βγάζει” τη νέα/προσαρμοσμένη τιμή/μετοχή που θα επανέλθει στο ταμπλώ, από την συνεδρίαση της Δευτέρας.      

Εργώδεις- τα τελευταία 24ωρα- οι επαφές των συμβούλων (Goldman Sachs, UBS) (κυρίως) με ξένα funds αλλά και ισχυρά εγχώρια επενδυτικά blocks, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στις διεργασίες, από τις οποίες θα προέλθει μία τράπεζα με υγιή διάρθρωση ισολογισμού, κεφαλαιακά ενισχυμένη, έχοντας προσελκύσει σημαντικό “ξένο επενδυτικό χρήμα”.      

Το ενδιαφέρον είναι υψηλό, κάτι που καθιστά αισιόδοξους τους συμβούλους, πως ο στόχος του 1-1,1 δισ.θα επιτευχθεί, ενώ σημαντική θα είναι η συμμετοχή και των εγχώριων (θεσμικών, ιδιωτών) που έχουν “προτιμησιακό” πλεονέκτημα.     

Στα 16,5 ευρώ η τιμή διάθεσης της “νέας μετοχής” (όπως θα προκύψει, μέσω του r/s) με το “βιβλίο προσφορών” να “ανοίγει” για το 2ήμερο Τρίτης 20-Τετάρτης 21 Απριλίου.      

Σύμφωνα και με την εκδηλωμένη πρόθεση του ΤΧΣ, το ποσοστό του Ταμείου στο “νέο μ.κ” θα περιοριστεί χαμηλότερα του 33%, την ώρα που οι κύριοι ισχυροί μέτοχοι μειοψηφίας (John Paulson, Alex Mystakides, Bienville κ.α.) “κλειδώνουν” και αυτοί την συμμετοχή τους, σε αυτή την κομβικού χαρακτήρα διαδικασία ενδυνάμωσης της Τρ. Πειραιώς. 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ