Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤο ασφαλιστικό των αιρετών και το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας στη συνάντηση...

Το ασφαλιστικό των αιρετών και το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας στη συνάντηση Χατζηδάκη-Παπαστεργίου

Το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς και ασφαλιστικά ζητήματα που αφορούν το αιρετό πολιτικό προσωπικό της αυτοδιοίκησης, ήταν στο επίκεντρο της συνάντηση που είχε σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, γνωστοποίησε στον κ. Παπαστεργίου την παράταση του προγράμματος για δυο μήνες.

Στην ίδια ανακοινωση σημειώνεται ότι πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε επίσης «να υπάρξουν νέα αντίστοιχα προγράμματα, τα οποία θα προκηρυχθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε μέσω αυτών να καλυφθούν οι ανάγκες των δήμων με πρόσθετο προσωπικό, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία τους την επόμενη περίοδο» και προστίθεται ότι «ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύθηκε ότι θα αξιολογηθεί άμεσα από το Υπουργείο και τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα το αίτημα αυτό και πολύ σύντομα, θα ληφθεί απόφαση για την οποία θα ενημερωθεί η ΚΕΔΕ».

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό των αυτοδιοικητικών αιρετών, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «μετέφερε στον υπουργό Εργασίας την αγωνία των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, ιδίως αυτών που έχουν διατελέσει κατά το παρελθόν, αλλά και το δίκαιο αίτημα τους για την αποκατάσταση αδικιών που υφίστανται, λόγω της εφαρμογής του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016». Για το θέμα αυτό, κατέθεσε στον υπουργό και σχετικό υπόμνημα.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ