Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤουρκικές εκλογές: Θα αποδεχθεί ενδεχόμενη ήττα του ο Ερντογάν;

Τουρκικές εκλογές: Θα αποδεχθεί ενδεχόμενη ήττα του ο Ερντογάν;

Στις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία αναφέρθηκε στην ΕΡΤ ο Νομικός, Διεθνολόγος και καθηγητής στρατιωτικών σχολών, Ιωάννης Παπαφλωράτος.

«Έχουμε μια σύγκρουση δύο κόσμων κατ΄ ουσίαν. Από τη μια είναι οι κοσμικοί υπό τον κ. Κιλιτσντάρογλου και από την άλλη είναι οι ισλαμιστές υπό τον κύριο Ερντογάν. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο κανείς να πει πώς θα εξελιχθεί ο δημόσιος βίος στην Τουρκία μετά τις εκλογές», ανέφερε και εκτίμησε πως «κατ΄ αρχήν δεν ξέρουμε αν θα αποδεχθεί ενδεχόμενη ήττα του ο Ερντογάν – εάν υπάρξει ήττα, γιατί εγώ θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να χάσει ο Ερντογάν».

Παράλληλα, έθεσε το ερώτημα «εάν υπάρξει ήττα οι ψηφοφόροι του θα αποδεχθούν ομαλά αυτή την αλλαγή;». Σε κάθε περίπτωση και αυτός όπως και πολλοί αναλυτές επισήμανε πως «όποιος και να κερδίσει στις εκλογές η στρατηγική της Τουρκίας είναι πάγια».

Όπως επισήμανε «ο κ. Κιλιτσντάρογλου έχει πει επανειλημμένως ότι θα προσπαθήσει να επαναδραστηριοποιήσει τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση και κυρίως με την Ουάσιγκτον. Αυτό όμως προσκρούει σε κάποιες πρακτικές δυσκολίες, όπως παραδείγματος χάριν το τι θα γίνει με τη Ρωσία» Και υπενθύμισε πως. «Η Τουρκία εξαρτάται ενεργειακά σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία, κατόπιν αποφάσεων και πράξεων βεβαίως της κυβέρνησης Ερντογάν. Άρα θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει μία μεγάλη μεταστροφή και κυρίως άμεση» συμπέρανε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ