Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤι είπε η διοίκηση της Reds για το Cambas Project και τη...

Τι είπε η διοίκηση της Reds για το Cambas Project και τη Μαρίνα Αλίμου

Εστίαση στο πως θα αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα τα δύο μεγαλύτερα projects που «εμπλέκεται» η εταιρεία όπως το Cambas Project και η Μαρίνα Αλίμου κάνει η νέα διοίκηση της Reds, όπως τόνισε χθες στην πρώτη διαδικτυακή γνωριμία με τους δημοσιογράφους ο νέος διευθύνοντας σύμβουλος της εισηγμένης Γιώργος Κωνσταντινίδης. Η Reds θυμίζουμε πως είναι εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων και θυγατρική της Ελλάκτωρ η οποία ελέγχει περίπου το 54%.

«Η στόχευση η δική μας είναι να τρέξουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Η Reds τα τελευταία χρόνια έμεινε περισσότερο παρατηρητής στα έργα και στην ανάπτυξη και στόχος είναι να πάμε ένα βήμα παραπέρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινίδης.

Αναφορικά με τον πολυχώρο Cambas Project στην Κάντζα, που είναι ένα φιλόδοξο έργο με προϋπολογισμό 150 – 200 εκατ. ευρώ, ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε πως το σχέδιο ανάπτυξης είναι υπό επανεξέταση και αναπροσαρμογή, καθώς όταν σχεδιάστηκε το 2018 ίσχυαν διαφορετικά δεδομένα στην κτηματαγορά και εν γένει στο real estate. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη εξετάζεται η καλύτερη δυνατή σύνθεση του μείγματος των χρήσεων μετά τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία.

Θυμίζουμε πως η Πολεοδομική Μελέτη Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (Π.Ο.Α.Π.Δ) για το συγκεκριμένο project εγκρίθηκε, μέσω Προεδρικού Διατάγματος τον περασμένο Απρίλιο.

Έτσι, μέσα σ’ αυτούς τους μήνες η διοίκηση της Reds θα κάνει τις απαραίτητες αναπροσαρμογές στο master plan, ώστε κατόπιν να προχωρήσει σε συζητήσεις με επενδυτές για τη χρηματοδότηση, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί – αν όλα κυλήσουν ομαλά – μέσα στην επόμενη πενταετία. Βεβαίως, πρωτύτερα υπάρχουν πολλές διαδικασίες που πρέπει να τελεσφορήσουν, όπως η εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων, διαδικασία που θα πάρει περίπου ένα χρόνο.

Το Campas Park είναι ένα ακίνητο 315 στρεμμάτων όπου στεγαζόταν το παλιό οινοποιείο Καμπά στην Παλλήνη Αττικής, ενώ με βάση το έως τώρα σχεδιασμό, προβλέπεται η δημιουργία γραφείων (51.220 τ.μ.), ξενοδοχείου και συνεδριακού κέντρου (εμβαδού 12.180 τ.μ.) καθώς και εμπορικών χώρων (16.400 τ.μ.). Επίσης, σε έκταση περίπου 25.000 τ.μ. θα φιλοξενούνται χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα τα κτήρια του διατηρητέου οινοποιείου, τα οποία θα αποκατασταθούν για να στεγάσουν ψυχαγωγικές και πολιτιστικές χρήσεις.

Μαρίνα Αλίμου

Αναφορικά με τη μαρίνα Αλίμου την οποία έχει αναλάβει ο όμιλος Ελλάκτωρ με σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε με το δημόσιο στο τέλος του 2020, ο CEO της Reds τόνισε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μαρίνα στα Βαλκάνια, με τεράστιες προοπτικές, ένα έργο που μπορεί να αλλάξει συνολικά την εικόνα της Αθήνας και της λεγόμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η ανάπλαση της μαρίνας είναι σε πρώτη προτεραιότητα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα τεσσάρων χρόνων, ενώ υπολογίζεται ότι η αμιγώς περίοδος ανάπτυξης του έργου θα διαρκέσει δύο χρόνια. Η Ελλάκτωρ έχει δεσμευτεί ότι θα επενδύσει στην ανάπλαση της μαρίνας περί τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που θα καταβάλει στο δημόσιο είναι 57,5 εκατ. ευρώ (30 εκατ. ευρώ άμεσα και τα υπόλοιπα 27,5 σε βάθος χρόνου ως καθαρή παρούσα αξία).

Η Μαρίνα Αλίμου διαθέτει χερσαία έκταση 210.000 τ.μ., θαλάσσια έκταση 428.000 τ.μ. και δόμηση 18,5 χιλ. τ.μ., με τη Reds να δρομολογεί επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ. Μέσω αυτής θα αναπτυχθούν ξενοδοχείο (boutique hotel) με πανοραμική θέα στη θάλασσα, χώροι εστίασης και αναψυχής, καταστήματα, γραφεία ενοικίασης οχημάτων και σκαφών αναψυχής, χώροι με υποστηρικτικές υπηρεσίες κ.α.

Αναφορικά με το εμπορικό πάρκο Smart Park, η πληρότητα των καταστημάτων θα αυξηθεί στο 100% μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ποσοστό που ανερχόταν στο 78% τον Μάρτιο. Οι νέοι μισθωτές περιλαμβάνουν επτά καταστήματα, με το 60% εξ αυτών θα αντιστοιχεί σε διεθνή brands. «Το Smart Park είναι το μοναδικό υπαίθριο πάρκο στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας υψηλή ζήτηση» σημείωσε ο επικεφαλής της Reds, ενώ «ύστερα από την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων, τον περασμένο Απρίλιο, η επισκεψιμότητα έχει πολλαπλασιαστεί, καταγράφοντας 8.000 επισκέπτες τις καθημερινές και 20.000 τα Σαββατοκύριακα. Βεβαίως, λόγω των περιορισμών της πανδημίας, συνολικά το πρώτο 5μηνο σημείωσε πτώση τζίρου περί  το 30%.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ