Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤην ΑΕΝ Ηπείρου - Σχολή Πλοιάρχων επισκέφτηκε η Μ. Κατσικοβόρδου

Την ΑΕΝ Ηπείρου – Σχολή Πλοιάρχων επισκέφτηκε η Μ. Κατσικοβόρδου

Την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου – Σχολή Πλοιάρχων, επισκέφτηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής της δράσης ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου η υποψήφια Βουλευτής Ν. Πρέβεζας με τη Νέα Δημοκρατία, Μαρία Κατσικοβόρδου.

“Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον νέο Διοικητή ΑΕΝ Ηπείρου, Αντιπλοίαρχο Ευάγγελο Τζούρτζο, είχα την ευκαιρία με τη σειρά μου να τον καλωσορίσω στην πόλη μας και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. 

Περίπου 300.000 θέσεις εργασίας προσφέρει η Ελληνική Ναυτιλία σήμερα και οι σχολές ΑΕΝ είναι ο βασικός πάροχος άρτια καταρτισμένων αξιωματικών των εμπορικών μας πλοίων ανά τον κόσμο. Η Ελληνική Ναυτιλία δεν αποτελεί μόνο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας αλλά και ενισχύει το πατριωτικό συναίσθημα κάνοντας τους Έλληνες υπερήφανους που έχουν τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη στον πλανήτη σήμερα, κάτι που ξεκινά στην Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια. 

Ως Πρέβεζα, είμαστε τυχεροί που έχουμε την έδρα της Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου στην πόλη μας και οφείλουμε με κάθε τρόπο να την αναδεικνύουμε και να την στηρίζουμε. Η παρουσία της στην Πρέβεζα μας  δίνει την δυνατότητα για οργάνωση και θεσμοθέτηση διεθνούς εμβέλειας συνεδρίων και εκδηλώσεων στην Ναυτιλία και προσέλκυσης προσωπικοτήτων του χώρου και εταιριών στον τόπο μας από όλον το κόσμο προς όφελος του τόπου και των πολιτών στο νομό μας. Επίσης, όλοι οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να συνδράμουμε ώστε να καταστήσουμε την Πρέβεζα σημείο αναφοράς για τη Ναυτική Εκπαίδευση, προσελκύοντας παραρτήματα και από άλλα συναφή εκπαιδευτικά ιδρύματα στην περιοχή μας.  

Να υπενθυμίσω τέλος, ότι η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Πρέβεζα, η πρώτη Σχολή Ναυτοπαίδων όπως λέγονταν, ήταν η πρώτη που συστάθηκε στην Ελλάδα το 1968, κατά τα πρότυπα του Εθνικού Σχολείου Ναυτικής Εκπαίδευσης στο Λονδίνο,  με στόχο να προσελκύσει τους νέους της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων. Μάλιστα σήμερα είναι η μόνη σχολή που έχει ναυτικό μουσείο στους χώρους της, με ονομασία “Αίθουσα Ναυτικών Μουσειακών Εκθεμάτων” και περιλαμβάνει ναυτιλιακά όργανα, ναυτιλιακές εκδόσεις και διάφορα εργαλεία και αντικείμενα χρονολογούμενα από τη δεκαετία του 1950.Στο σύνολό τους οι ΑΕΝ στην Ελλάδα είναι έντεκα, ανήκουν στην Τρίτη βαθμίδα της Ανώτερης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και υπάγονται διοικητικά στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής”, αναφέρει η κ.  Κατσικοβόρδου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ