Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤεντόγλου- Στεφανίδη στους τελικούς του ευρωπαϊκού

Τεντόγλου- Στεφανίδη στους τελικούς του ευρωπαϊκού

Έτοιμοι να υπερασπιστούν τον ευρωπαϊκό τους τίτλο, μετά τα χρυσά που κατέκτησαν το 2018 στο Βερολίνο, είναι ο Μίλτος Τεντόγλου και η Κατερίνα Στεφανίδη. Προκρίθηκαν και οι δύο στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, στη σημερινή (15/08) πρεμιέρα του ευρωπαϊκού στο Μόναχο.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ δυσκολεύτηκε στον προκριματικό, όμως ξεπέρασε τελικά τα 4.50μ. με την πρώτη.

Δεν αγχώθηκα, αλλά φάνηκε ότι κοιμόμουν όρθια! Το βρήκα όμως. Μπήκαμε πιστεύοντας ότι το 4,40μ. θα είναι αρκετό. Στην πρώτη προσπάθεια έκανα ένα λάθος και μετά κυνηγούσα. Όμως το βρήκα. Ο προκριματικός είναι δύσκολος αγώνας. Πάντα θεωρώ ότι προετοιμαζόμαστε σωστά για τον Αύγουστο. Υπάρχει βελτίωση συνεχόμενη, αλλά όταν έρχεται μια δύσκολη χρονιά, εγώ πάντα προετοιμάζομαι για κάτι μεγάλο. Θέλω να μπω σαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης, με όλο το σεβασμό στις αντιπάλους, θα πάω με αυτό το στυλ και ας τερματίσω δεύτερη ή τρίτη“.

Ακολούθησε ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, με άλμα στα 7,94 στον δικό του προκριματικό, ο οποίος μπορεί να μην έπιασε το όριο των 8,05μ., ωστόσο δεν αντιμετώπισε κάποια δυσκολία για την πρόκριση.

Στην πρώτη προσπάθεια πάτησε αρκετά πίσω και προσγειώθηκε στα 7,66μ., ενώ στη δεύτερη έκανε 7,80μ. Το καλύτερο άλμα ήρθε στην τρίτη προσπάθεια, όπου προσγειώθηκε στα 7,94μ. Αυτή ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση του προκριματικού, αφού μόνο ο Τομπίας Μοντλέρ κατάφερε να πιάσει το όριο, όταν στην πρώτη προσπάθεια προσγειώθηκε στα 8,06μ.

Ο έλληνας πρωταθλητής, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ τόνισε ότι δεν τα πήγε καλά και ξέρει τι να διορθώσει για τον τελικό. “Ξεκίνησα άσχημα γιατί δεν ήμουν σε καλή μέρα. Δεν ξύπνησα καλά, το σώμα δεν ήταν τόσο καλό όσο συνήθως. Συμβαίνει καμιά φορά, αλλά πιο πολύ το παθαίνω στην προπόνηση. Κατάλαβα τι πρέπει να κάνω αύριο. Να βάλω τη φόρα μου πιο μπροστά. Με ένα παπούτσι πιο μπροστά θα είμαι καλά“.

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα αγωνιστεί το βράδυ της Τρίτης (16/08) στον τελικό του μήκους, ο οποίος θα αρχίσει στις 21.27.

Σχεδόν 24 ώρες αργότερα θα αγωνιστεί η Κατερίνα Στεφανίδη, στον τελικό του επί κοντώ, που είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Τετάρτης, στις 21.00.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ