Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα NPLs και η... μαστόρισσα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου

Τα NPLs και η… μαστόρισσα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου

Κάθε πρόβλημα θέλει τον μάστορα του και ποιο άλλο πρόσωπο, θα μπορούσε να αναλάβει την δεύτερη θέση υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος πέραν της Χριστίνας Παπακωνσταντίνου. 

Ενδελεχής γνώστης της αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων/ανοιγμάτων η πολύπειρη (και από την πρότερη θητεία της στη διαχείριση των 17 bad banks, που τέθηκαν σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης) παράγων, είναι η-μόλις- δεύτερη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτή την θέση. Στην 92ετή πορεία της ΤτΕ, μόλις μία- η Ελένη Δενδρινού-Λουρή- είχε θητεύσει σε αυτή την νευραλγική θέση (2008-2014).  

Η επιλογή της κ. Παπακωνσταντίνου έχει “κλειδώσει” από τον Σεπτέμβριο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμπιστεύεται την πρόεδρο της ΡQH (δλδ της εταιρείας ειδικού σκοπού για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα, σε διαδικασία εκκαθάρισης, σε θέματα NPLs/NPEs), ενώ με τον Γιάννη Στουρνάρα η σχέση έχει δοκιμαστεί, από παλαιά. Από την εποχή, που ο- τότε- Υπ. Οικ. την είχε “επιστρατεύσει” ως γ.γ Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο και γ.γ του Υπ.Οικ. με καθοριστική συμμετοχή-τότε- στις εξαντλητικές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.  

Η διαδικασία, για την επικύρωση της επιλογής/διορισμού, εντελώς τυπική, “κλείνει” και αυτή την εκκρεμότητα στο οικονομικό πεδίο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ