Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΣύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών

Εφιαλτικές είναι οι τελευταίες εκτιμήσεις σχετικά με την τραγωδία που προκλήθηκε από την μετωπική σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες συνεχίζονται για νεκρούς και αγνοούμενους, ωστόσο, οι αρχές δεν είναι αισιόδοξοι για την πορεία τους. Όσον αφορά στην επιβατική αμαξοστοιχία, εκεί υπήρχαν συνολικά τρεις οδηγοί, ένας εκ των οποίων καθόταν ως επιβάτης δίπλα στους δύο συναδέλφους του που ήταν εν υπηρεσία. Την ίδια στιγμή, στο βαγόνι της πρώτης θέσης επέβαιναν πάνω από 20 άτομα, χωρίς να είναι σαφής ακόμα ο ακριβής αριθμός. Από την άλλη, στο βαγόνι των οδηγών της εμπορικής αμαξοστοιχίας ήταν δύο οδηγοί.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους 50, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρξει ακόμα επίσημη εκτίμηση καθώς τα εισιτήρια δεν έχουν όλα ονοματεπώνυμο, καθώς αυτά που εκδίδονται από τον γκισέ στους σταθμούς δεν είναι υποχρεωτικά ονομαστικά.

Αίτια σύγκρουσης

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Γιάννης Ντίτσας μιλώντας στην ΕΡΤ για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είπε πως εμπειρικά εκτιμά πως πρόκειται για λάθος και ευχήθηκε αυτό να είναι το τελευταίο τέτοιο δυστύχημα. Τόνισε πως το μόνο παρήγορο είναι πως αυτό δεν συνέβη στο εσωτερικό των τούνελ που ήταν σε κοντινή απόσταση.

Όσο και να φαίνεται περίεργο πρόκειται για κάποιο λάθος. Έγινε κάτι που θα διερευνηθεί από τους αρμόδιους, αλλά έγινε λάθος, είπε σημειώνοντας πως ο ίδιος έχει εμπειρία 40 ετών και πως δεν μπορεί να πει εάν το λάθος έγινε στο έδαφος ή στο τρένο. Από τις πρώτες ώρες υπάρχουν εκεί στελέχη του ΟΣΕ και της Hellenic Train, είπε και πρόσθεσε πως το κάθε τρένο φεύγει από το σταθμό με ευθύνη του σταθμάρχη του σταθμού.

Απαντώντας για το γιατί και ο κλειδούχος καταθέτει στις αρχές μαζί με τον σταθμάρχη είπε πως οι εντολές δίνονται από το γραφείο του σταθμού και οι αλλαγές που χρειάζονται γίνονται ηλεκτρικά

To Τμήμα Τροχαίας της Λάρισας ανέλαβε την έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος

Την έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει αναλάβει το Τμήμα της Τροχαίας της Λάρισας.  Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το περιστατικό, ενώ στο Αστυνομικό τμήμα Λάρισας δίνονται ήδη καταθέσεις, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται τραυματίες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Τα νοσοκομεία στα οποία μεταφέρθηκαν οι τραυματίες από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε από τη σύγκρουση εμπορικού με επιβατικό τρένο στα Τέμπη, επισκέπτεται διαδοχικά αυτήν την ώρα ο υπουργος Υγείας Θάνος Πλεύρης, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάστασης της υγείας τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο απολογισμός του θανατηφόρου δυστυχήματος είναι 32 νεκροί, ενώ νοσηλεύονται 53 επιβάτες στα εξής νοσοκομεία: Στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στο Γεννηματά Θεσσαλονίκης, στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Ο υπουργός μόλις πληροφορήθηκε το τραγικό δυστύχημα στη 1 μετά τα μεσάνυχτα μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΕΚΕΠΥ ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, ενώ σε σύντομη δήλωσή του ο κ. Πλεύρης τόνισε πως η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και τα νοσοκομεία βρίσκονται σε ετοιμότητα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ