Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΒΙΒΛΙΟΣτη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Μαδρίτης “Liber” ο Χρ. Δήμας

Στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Μαδρίτης “Liber” ο Χρ. Δήμας

Πολύ δυναμική ήταν η συμμετοχή της Ελλάδας στην 41η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Liber της Μαδρίτης, στην οποία παρευρέθη ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας. Η Εθνική συμμετοχή αποτελείτο από 23 εκδότες, πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, 8 συγγραφείς, κριτικούς λογοτεχνίας και μεταφραστές,  περισσότερες από 350 εκδόσεις στα ελληνικά και άλλες γλώσσες, και πολύπλευρο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Η 41η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Liber στη Μαδρίτη, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του ισπανόφωνου εκδοτικού κόσμου και συγκέντρωσε περίπου έντεκα χιλιάδες εκδότες, λογοτεχνικούς πράκτορες, βιβλιοπώλες, διανομείς και άλλους παράγοντες του χώρου του βιβλίου από 51 χώρες.

Συνολικά, η Ελλάδα πρόβαλλε περισσότερα από 350 βιβλία στα ελληνικά και άλλες γλώσσες, εκδόσεις του ΥΠΠΟ και εποπτευόμενων φορέων του, πολιτιστικών ιδρυμάτων και εκδοτικών  οίκων, ελληνικών και ξένων, που εκδίδουν μεταφράσεις ελληνικών βιβλίων. Παρουσιάστηκαν επίσης, τα μεταφρασμένα σε άλλες γλώσσες βιβλία που εκδόθηκαν με την υποστήριξη του προγράμματος Greeklit.

Ο κ. Δήμας απεύθυνε χαιρετισμό σε κεντρική εκδήλωση την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, με τίτλο «Ελληνικά λογοτεχνικά τοπία: Γράμματα και φεστιβάλ», όπου μίλησε για την εξωστρέφεια του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού και για την Πολιτιστική Διπλωματία.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλάμβανε επίσης παρουσιάσεις ελληνικών βιβλίων, προώθηση των μεταφραστικού προγράμματος Greeklit, παρουσίαση ψηφιακής έκθεσης για την ιστορία της ελληνικής γλώσσας, συναντήσεις και δικτύωση φορέων.

Υπενθυμίζεται, πως η Ελλάδα συμμετέχει φέτος με νέα μορφή, πολύπλευρη και δυναμική παρουσία στις 4 κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις βιβλίου του τελευταίου τριμήνου του 2023 (Μαδρίτη, Φρανκφούρτη, Σάρζα, Γουαδαλαχάρα).

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, κ. Χρίστος Δήμας, δήλωσε τα εξής:

«Η συμμετοχή της Ελλάδας σε Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία ενίσχυσης της εξωστρέφειας του ελληνικού σύγχρονου πολιτισμού. Το τελευταίο τρίμηνο του 2023 το ΥΠΠΟ συμμετέχει σε 4 Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου ανά τον κόσμο, ενώ προβλέπονται αντίστοιχες δράσεις εξωστρέφειας για τα επόμενα χρόνια με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να αναδείξουμε βραβευμένους Έλληνες συγγραφείς, αλλά και την δυναμική της ελληνικής λογοτεχνίας, ποίησης και των γραμμάτων.»

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ