Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣτην αντεπίθεση περνά η Genco- Προειδοποιεί για τον Γ. Οικονόμου

Στην αντεπίθεση περνά η Genco- Προειδοποιεί για τον Γ. Οικονόμου

Συνεχίζεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ της αμερικανικής ναυτιλιακής εταιρείας Genco Shipping & Trading Limited και του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου

Πριν λίγες ημέρες ο Έλληνας εφοπλιστής, ο οποίος κατέχει μερίδιο 5,4% στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μέσω της θυγατρικής του GK Investor, άσκησε σκληρή κριτική στο ΔΣ της εταιρείας και στον πρόεδρο του, James G. Dolphin. Μάλιστα ζήτησε από τους μετόχους να καταψηφίσουν τον James Dolphin, καθώς ισχυρίζεται πως οι απόψεις του έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των μετόχων.

Σημειώνεται ότι η Genco απέρριψε ομόφωνα την υποψηφιότητα των Randee Day και Robert Pons, που πρότεινε ο κ. Οικονόμου, για να εκλεγούν στο Διοικητικό Συμβούλιο κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας το 2024. Ο Έλληνας εφοπλιστής ζητάει ενόψει τη Γενικής Συνέλευσης να εισέλθει στο ΔΣ δικός του άνθρωπος και η νυν διοίκηση της Genco να στέλνει επιστολή στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στους μετόχους κατηγορώντας τον για την πολιτική που ακολουθεί ενώ στηλιτεύει την επαγγελματική πορεία του υποψήφιου που προτείνει ο Γιώργος Οικονόμου.

Τι απαντά η Genco

«Ο Οικονόμου είναι γνωστός σε όλη τη βιομηχανία και την επενδυτική κοινότητα για την ιστορία του στις κακές πρακτικές διακυβέρνησης και φέρνει μαζί του ένα ξεχωριστό ιστορικό αυτοεξυπηρέτησης και καταστροφής της αξίας των μετόχων», αναφέρει σε επιστολή της προς του μετόχους η Genco.

Μάλιστα κάνει ιδιαίτερη αναφορά κάνει στις προηγούμενες πρακτικές του Γιώργου Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι το ιστορικό του περιλαμβάνει περιστατικά ιδιοτελών κινήσεων, σύγκρουσης συμφερόντων και καταστροφής της αξίας των μετόχων για προσωπικό του όφελος.

«Πιστεύουμε ότι οι ενέργειες του Οικονόμου στη DryShips, την τελευταία του δημόσια εταιρεία, είναι ενδεικτικές του τρόπου με τον οποίο διοικούσε τις επιχειρήσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του και χρησιμεύουν ως προειδοποίηση προς τους μετόχους της Genco. Αυτές οι ενέργειες χαρακτηρίζονταν από αιφνίδιες και περίεργες αποκλίσεις από την στρατηγική της εταιρείας, υψηλή μόχλευση στο απόγειο των κύκλων της αγοράς, πλήθος συναλλαγών με συνδεδεμένες εταιρείες, ιδιοτέλεια και κακή εταιρική διακυβέρνηση», υποστηρίζει η Genco.

Τέλος, το ΔΣ της εταιρείας ζητά από τους μετόχους να υπερψηφίσουν την επανεκλογή των επτά υφιστάμενων μελών του και να καταψηφίσουν τον υποψήφιο που προτείνει ο Οικονόμου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ